Πρόταση για βιβλίο : «Πες μου μια ιστορία πριν φύγεις» της Cecelia Ahern

pes moy mia istoriaΗ Κίτυ Λόγκαν είναι μία νεαρή και φιλόδοξη δημοσιογράφος. Όταν, όμως, γίνεται η ίδια πρωτοσέλιδο εξαιτίας ενός τηλεοπτικού φιάσκου αναφορικά με την υποτιθέμενη σεξουαλική παρενόχληση ενός δασκάλου προς δύο κορίτσια, βλέπει την καριέρα της να κατρακυλάει κι η πτώση να μη σταματάει με τίποτα. Την ίδια στιγμή η μέντοράς της και φίλη της Κόνστανς Ντιμπουά φεύγει από τη ζωή έπειτα από τη μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας στην Κίτυ μία περίεργη λίστα με εκατό ονόματα, τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν σε μία ιστορία. Η Κίτυ ξεκινάει τις έρευνες για να ανακαλύψει πως σε πρώτη φάση τα ονόματα αυτά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους; Ή μήπως έχουν; Και τέλος πάντων, τι ιστορίες μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτά τα εκατό ονόματα; Η Κίτυ, εκτός από το κοινό σημείο που συνδέει αυτούς τους εκατό ανθρώπους, καλείται να ανακαλύψει και τον ίδιο της τον εαυτό.

Το «Πες μου μία ιστορία πριν φύγεις» είναι ένα τρυφερό μυθιστόρημα όπου η κεντρική ηρωίδα καλείται να ξανασταθεί στα πόδια της τη στιγμή που έχει πιάσει πάτο. Με το μοναδικό της τρόπο, η Cecelia Ahern – γνωστή τουλάχιστον για το βιβλίο και την ομότιτλη ταινία «Υ.Γ.: Σ’ αγαπώ» – συνδυάζει τις ιστορίες των ανθρώπων που καλείται να ερευνήσει η Κίτυ με τη δική της ιστορία. Η ανθρωπιά, η φιλία, η άνευ όρων αγάπη κι η αισιοδοξία πλημμυρίζουν τις σελίδες του βιβλίου και δε μπορείς παρά να ανατριχιάσεις με το μεγαλείο των πρωταγωνιστών του και να συγκινηθείς με το πόσο κατάφεραν να επηρεάσουν ο ένας τον άλλον, συμπεριλαμβανομένης και της Κίτυ.

Cecelia AhernΗ Cecelia Ahern, λοιπόν, μας χαρίζει άλλο ένα βιβλίο τόσο τρυφερό, ανθρώπινο και κυρίως… αληθινό. Και λέω αληθινό γιατί προσωπικά σκέφτηκα τον ίδιο μου τον εαυτό μου. Δηλώνω αυτοδίδακτη δημοσιογράφος. Και μέσα από αυτές τις σελίδες είδα μέσα από τα μάτια της Κίτυ, αλλά και της Κόνστανς – της… ηθικής αυτουργού της όλης υπόθεσης! – σε τι δημοσιογράφο θέλω να εξελιχθώ. Όχι σε εκείνον που ψάχνει τα άπλυτα του άλλου, αλλά σ’αυτόν που βλέπει κάτι μοναδικό πίσω από κάθε άνθρωπο. Γιατί κάθε άνθρωπος είναι και μία ξεχωριστή ιστορία.
Το «Πες μου μια ιστορία πριν φύγεις» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ σε μετάφραση της Βούλας Αυγουστίνου.

You may also like