Πρόταση για (γαμήλιο) dvd : Laws Of Attraction

Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες! Να είστε γεροί και χαρούμενοι! Ελπίζω να σας πετυχαίνω όλους με καλή διάθεση και να απολαμβάνετε το φινάλε ενός όμορφου σαββατοκύριακου! Το γαμήλιο αφιέρωμά μας συνεχίζεται και γι’ απόψε σας έχω μία ταινία η οποία ξεκινάει κάπως… ανάποδα!

Η Audrey Woods (Julianne Moore) και ο Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) είναι δύο ικανότατοι δικηγόροι διαζυγίων που συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι σε πολύκροτες υποθέσεις. Επίσης λειτουργούν με εντελώς διαφορετικές μεθόδους, καθώς η Audrey ακολουθεί πιστά το νόμο, ενώ ο Daniel είναι πιο πολύ fan του “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Η μεταξύ τους έλξη είναι αναμφισβήτητη αλλά φυσικά όλα ξεχνιούνται μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Όταν, όμως, αναλάβουν μία ακόμη celeb υπόθεση διαζυγίου και βρεθούν στην Ιρλανδία για τις διαδικαστικές καταθέσεις θα ξυπνήσουν… παντρεμένοι! Και πώς να διατηρήσουν ισορροπίες τόσο για τη δημόσια εικόνα τους όσο και για τους πελάτες τους; Και κυρίως… μπορούν να ξεφύγουν από τα αισθήματα που κατά βάθος έχουν ο ένας για τον άλλον;

Η ταινία “Laws Of Attraction” είναι η έμπνευση των σεναριογράφων Aline Brosh McKenna (“The Devil Wears Prada”, 2006) και Robert Harling (“Steel Magnolias”, 1989). Η σκηνοθεσία είναι του Peter Howitt (“Sliding Doors”, 1998).

Σίγουρα δεν είναι 100% η κλασσική ρομαντική κομεντί “boy meets girl” κλπ. Και ναι, βασίζεται στη γνωστή συνταγή “τον/την αντιπαθώ, αλλά δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μακριά του/της”. Στην ουσία πρόκειται για μία ταινία που είναι πιστή απεικόνιση της (αιώνιας) μάχης των φύλων. Οι διάλογοι με σαρκαστική αύρα, οι προσβολές/απόπειρες φλερτ του ενός προς τον άλλον και οι “σποντίτσες” είναι τα κύρια συστατικά αυτής της μάχης, η οποία συνήθως καταλήγει στην παραδοχή των πραγματικών συναισθημάτων – το λες κι ισοπαλία! Αν και ομολογουμένως ανάλαφρη ως κομεντί, παρακολουθείται ευχάριστα τόσο για το ρεαλισμό των χαρακτήρων, όσο και για την on-screen χημεία ανάμεσα στον Pierce Brosnan και τη Julianne Moore, με τους δύο πρωταγωνιστές να έχουν και μία ιδέα από παλιά αγαπημένα κινηματογραφικά ζευγάρια, όπως ο Spencer Tracy και η Katharine Hepburn!

Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι να απολαύσετε την ταινία όπως κι εγώ… το οποίο σας το εγγυώμαι!

Πρωταγωνιστούν: Pierce Brosnan, Julianne Moore, Frances Fisher, Michael Sheen, Parker Posey κ.

You may also like