Πρόταση για (γαμήλιο) dvd :The Big Wedding

Φίλες και φίλοι του, The K-Magazine, καλησπέρα! Τελειώνει ο Μάιος, όπως και το αφιέρωμα με τα γαμήλια dvd και δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μία τόσο χαρακτηριστική ταινία με τόσα ευτράπελα…

Ο Don (Robert DeNiro) κι η Ellie (Diane Keaton) ήταν κάποτε παντρεμένοι, με δύο δικά τους παιδιά κι ένα υιοθετημένο αγοράκι. Κά0ποια στιγμή αποφάσισαν να χωρίσουν κι αυτό έγινε ειρηνικά, η Ellie πήρε το δρόμο της κι ο Don προσπαθεί να ξεκινήσει μία νέα ζωή με τη Bebe (Susan Sarandon), την καλύτερη φίλη της Ellie. Μόνο που ο επερχόμενος γάμος του υιοθετημένου τους γιου, Alejandro (Ed Barnes), θα τους δημιουργήσει μία μικρήήή αναστάτωση. Βλέπετε, η βιολογική μητέρα του Alejandro είναι Καθολική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Να τονίσουμε πως οι Καθολικοί θεωρούν το διαζύγιο μέγιστη αμαρτία. Τι θα σκεφτεί, λοιπόν, η μητέρα του Alejandro αν μάθει πως οι άνθρωποι που μεγάλωσαν το γιο της χώρισαν; Έτσι κι εκείνος ζητάει από το Don και την Ellie τη μέγιστη χάρη: να παραστήσουν μέχρι το γάμο πως είναι παντρεμένοι. Αντιλαμβάνεστε, βέβαια, πως αυτό δε θα είναι και τόσο απλό όσο ίσως ακούγεται, έτσι; Η συνέχεια… επί της οθόνης σας!

The Big Wedding 4Ο σκηνοθέτης του – δικού μου αγαπημένου, τουλάχιστον – «The Bucket List» Justin Zackham παίρνει ανά χείρας το σενάριο των Jean-Stéphane Bron και Karine Sudan για την ταινία «Mon frère se marie» («Ο αδερφός μου παντρεύεται» για τους μη γαλλόφωνους) και το διαμορφώνει με βάση τα Αμερικανικά δεδομένα. Αποτέλεσμα μία γλυκιά κομεντί παρεξηγήσεων, χωρίς «εξυπνακίστικες» ατάκες για να βγάλουν βεβιασμένο γέλιο και με μία τρυφερότητα να ξεδιπλώνεται, καθώς μέσα από όλα αυτά τα ψέματα που αναγκάζονται να αραδιάσουν, οι χαρακτήρες της ταινίας ανακαλύπτουν τελικά τι θέλουν για τη ζωή τους.

Ενώ στο σύνολό του το cast είναι σωστά επιλεγμένο, είναι αδύνατο να μην προσέξει κάποιος περισσότερο από άλλες τις ερμηνείες των De Niro, Keaton και Sarandon. Ο De Niro αποδεικνύει και πάλι πως ο καλός ηθοποιός μπορεί να παίξει κωμικούς ρόλους εξίσου καλά με τον «Ταξιτζή», παραδείγματος χάρην, η Keaton «κολυμπάει στα νερά της με άνεση» κι η Sarandon αποδεικνύεται απαραίτητο γρανάζι ως νυν σύντροφος του Don. Α, και φυσικά μην ξεχάσω τον Robin Williams που υποδύεται τον Καθολικό ιερέα που καλείται να παντρέψει τον Alejandro και τη Melissa (Amanda Seyfreid).
Βάλτε το δισκάκι στο player, χαλαρώστε κι απολαύστε!


Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Diane Keaton, Susan Sarandon, Topher Grace, Katherine Heigl, Ed Barnes, Amanda Seyfreid, Robin Williams κ.α.

You may also like