Πρόταση για θέατρο: “Θα περάσει και αυτό” , από τη Χρ. Τζέικου

TP_01-copyΠριν από λίγες μέρες, παρακολούθησα στο Badminton την παράσταση “ Θα περάσει και αυτό”, που αποτελεί το 2ο μέρος της περσινής επιτυχίας του “Θα σε πάρω να φύγουμε”.
Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση, όπου μέσα από την Επιθεώρηση, αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος, δηλαδή από το 1967 και μετά. Εννοείται πως πρόκειται για μια παράσταση που μέσα από το γέλιο, παρουσιάζει όλα εκείνα που πέρασε η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, και μέσα από ον τίτλο της παράστασης αμέσως καταλαβαίνεις το αισιόδοξο μήνυμα που θέλει να περάσει.

Από τους περισσότερους θεατές άκουσα πως έμειναν ευχαριστημένοι περισσότερο με το περσινό μέρος και όχι τόσο με το φετινό. Παρόλα αυτά προσωπική μου άποψη (που βέβαια ομολογώ πως δεν είχα δει την περσινή παράσταση) πιστεύω πως ήταν μια αξιόλογη παράσταση, προσεγμένη ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ίσως γιατί αφορά πιο σύγχρονες καταστάσεις, είναι πιο κοντά στην εποχή μας.

Ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα με τις ερμηνείες του Αντώνη Λουδάρου, με την υπέροχη φωνή της Τάνιας Τρύπη αλλά και με την κυρία Μετεπιθεώρηση (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) που με συγκίνησε σε αρκετά σημεία της παράστασης και με έκανε να την θαυμάσω ακόμη περισσότερο όταν τραγούδησε την “Μαίρη Παναγιωταρά”, που άλλοτε είχε ερμηνεύσει η Άννα Παναγιωτοπούλου.

Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες ανέλαβε ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο Άγγελος Πυριόχος τα κείμενα και τους στίχους, ενώ μαέστρος της ορχήστρας ήταν ο ακούραστος Γιώργος Κατσαρός.

Τώρα θα μου πείτε για ποιό λόγο να πάτε να δείτε την συγκεκριμένη παράσταση; Για τον απλούστατο λόγο, πως μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει και περνάμε σαν λαός πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις δυσκολίες με γέλιο και αισιοδοξία, καθώς “Θα περάσει κι αυτό”!

Πρωταγωνιστούν:
Κυρία Επιθεώρηση: Αντώνης Λουδάρος
Μετεπιθεώρηση : Μίρκα Παπακωνσταντίνου
Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Αντιγόνη Ψυχράμη,Μυριέλλα Κουρεντή, Βανέσα Αδαμοπούλου

Και οι: Σπύρος Παππάς, Λούσα Μαρσέλλου, Θοδωρής Μπουζικάκος, Αδάμ Τσαρούχης, Λίνα Έξαρχου, Στράτος Λύκος, Δημήτρης Γαλάνης, Μαριλού Κατσαφάδου, Σταυρίνα Ψιμοπούλου, Ανδρέας Βούλγαρης, Λουίζα Πυριόχου
Special Guest –Φίλιππος Νικολάου

Θέατρο Badminton – Κεντρική σκηνή

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like