Πρόταση για θέατρο: “Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας” στο Παλλάς!, από τη Χρ. Τζέϊκου

10Ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα έργα του νεοελληνικού θεάτρου που ανήκει στην κατηγορία του ‘Δραματικού ειδυλλίου’, παίζεται στο Θέατρο Παλλάς σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.
Ο τίτλος μας ταξιδεύει σε βουνοκορφές , τσέλιγκες, βοσκοπούλες, τσομπάνηδες, και γενικά σε μια εποχή που το ελληνικό θέατρο ανανεώνεται με τον πρωτοπόρο Δημήτρη Κορομηλά να γράφει την «Τύχη της Μαρούλας» το 1889 και τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας» το 1891. Το έργο είναι γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, εμπλουτισμένο με τραγούδια, και χορογραφίες. Η ιστορία είναι αρκετα διαχρονική , αφού περιέχει τον έρωτα, την ίντριγκα, τον φόβο, την αναγνώριση και το ευτυχές τέλος!!! Η δράση εξελίσσεται σ’ένα ορεινό χωριό της Φωκίδας και έχει ως κεντρικό θέμα τον έρωτα.

Ο πλούσιος αρχιτσέλιγκας Μήτρος φτάνει μετά από ένα τυχαίο γεγονός στο χωριό. Εκεί ερωτεύεται την νεαρή βοσκοπούλα Κρουστάλλω, που θα του θυμίσει την κοπέλα που αγάπησε στα νιάτα του. Η κοπέλα αυτή όμως τυχαίνει να είναι η κόρη της παιδικής του αγάπης. Στη γιορτή της Αναλήψεως, η χήρα και μητέρα Μάρω νιώθει ξανά την ξεχασμένη θηλυκότητά της, χάρη στο μέλλοντα γαμπρό της, ο οποίος την καλεί να ξαναζήσει τον μεγάλο, παλιό έρωτά της.Η παράσταση θα παίζεται μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ενώ την αποτελεί 20μελής θίασος και ζωντανή ορχήστρα.

Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Στέργιογλου, Ευγενία Δημητροπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Πάνος Βλάχος, Χριστίνα Τσάφου, Νίκος Μαγδαληνός.
Τραγουδάει:Γιώργος Μαργαρίτης
Σκηνικά : Λίλη Πεζανού
Κοστούμια:Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική-Ενορχηστρωτική επιμέλεια-Διδασκαλία: Θοδωρής Οικονόμου
Χορογραφίες : Φώτης Διαμαντόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like