Πρόταση για ταινία: Into the Woods , από τη Χρ.Τζέικου

JohnnyDeppIntotheWoodsΈχω δηλώσει αμέτρητες φορές την συμπάθεια που έχω για τα μιούζικαλ. Με την έναρξη του νέου έτους, προβάλλεται στην Ελλάδα , το αμερικάνικο μιούζικαλ σε σκηνοθεσία του Rob Marshall ( Chicago, Οι αναμνήσεις μιας Γκέισας, Οι Πειρατές της Καραϊβικής κ.α), το οποίο μεταφέρεται από το Broadway στην μεγάλη οθόνη.Τα τραγούδια της ταινίας τα έχει επιμεληθεί ο Stephen Sondheim (Sweeny Todd).
Υπόθεση ταινίας:
Τα “Μυστικά του Δάσους” διηγούνται τις περιπέτειες της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, της Ραπουνζέλ, και του Τζακ και της Φασολιάς του, ξετυλίγοντας την αστεία και συγκινητική ιστορία ενός Φούρναρη και της γυναίκας του , που θέλουν απεγνωσμένα έναν απόγονο. Στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν παιδί, συμμαχούν με τα αρχετυπικά σύμβολα των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ – ένα γυάλινο γοβάκι, μια κόκκινη κάπα, μαλλιά χρυσά σαν το στάχυ και μια άσπρη σαν το γάλα αγελάδα – για να ξεμπλέξουν από τα δίχτυα της Μάγισσας, που τους περνάει διαρκώς από νέες δοκιμασίες. Αλλά σε αυτήν τους την προσπάθεια θα ανατραπούν τα πάντα, ακόμα και τα παραμύθια.

streep-into-the-woods-1335_612x380Το μιούζικαλ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.Το συγκεκριμένο μιούζικαλ είναι σε παραγωγή της Disney, ενώ αξίζει να το δείτε όχι μόνο για την ιστορία αλλά και για τους πρωταγωνιστές. Τί να πούμε για την εκπληκτική και κατά την γνώμη μου τεράστια ηθοποιό της μεγάλης οθόνης Meryl Streep , η οποία ενσαρκώνει τον ρόλο της κακιάς μάγισσας όπως επίσης και για τον Αμερικανό σταρ Johnny Depp στον ρόλο του κακού λύκο . Νομίζω πώς αυτοί οι δύο αποτελούν τους δύο σημαντικότερους λόγους για να σπεύσετε να δείτε το έργο.Τα θέματα της ταινίας είναι όλα εκείνα που βλέπουμε στα παραμύθια χρόνια τώρα, όπως η διαμάχη του καλού με το κακό, οι πληγές του πολέμου, η μεταθανάτια ζωή, οι συνέπειες του να είσαι ζηλόφθων και η αρετή του να είσαι ταπεινός.

Ουσιαστικά ο σεναριογράφος Τζέιμς Λαπάιν, εξερευνεί τί ακριβώς συνέβη μετά το “ Ζήσαν αυτοί καλά” στη ζωή των ηρώων. Το συγκεκριμένο μιούζικαλ έχει αποσπάσει τρία βραβεία Tony όταν πρωτοπαίχτηκε στο Broadway το 1987, ενώ η ταινία είναι υποψήφια για τα βραβεία Χρυσής σφαίρας , με υποψήφιες την Μέριλ Στριπ και την Emily Blunt. Η εταιρεία-μύθος ( Disney) έδωσε στον Ρομπ Μάρσαλ ό,τι χρειαζόταν για να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιό του ( να φέρει στην μεγάλη οθόνη το παραμυθένιο αυτό θεατρικό μιούζικαλ), δεδομένου μάλιστα ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης είναι ο τελευταίος που κατάφερε να κερδίσει Όσκαρ καλύτερης ταινίας με ένα μιούζικαλ  (Chicago).

Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Έμιλι Μπλάντ,Τζέιμς Κόρντεν, Άννα Κέντρικ, Κρις Πάιν, Τρέισι Ούλμαν, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζόνι Ντεπ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like