Πρόταση για ταινία: “One day”,από τη Χριστιάννα Τζέικου

-One-Day-Production-Stills-one-day-2011-movie-24261381-2000-1333Μπήκε και ο Σεπτέμβρης! Λίγο το φθινόπωρο, λίγο η μελαγχολία που ξεκίνησε να μας πιάνει επειδή σιγά σιγά αποχαιρετάμε το καλοκαίρι…Και επειδή απ’ότι φαίνεται ο καιρός δεν μας ευνοεί και πολύ αυτές τις μέρες, σκέφτηκα να σας προτείνω  μια ταινία για το βραδάκι (που αμφιβάλλω να μην την έχετε δει) το One day, απ’το ομώνυμο βιβλίο του DavidNicholls. Τέτοια περίπου εποχή ,του 2011, παίχτηκε στην Ελλάδα, η δραματική-ρομαντική ταινία, της Lone Scherfig , με πρωταγωνιστές τους Anne Hathaway και Jim Sturgess, και αγαπήθηκε τόσο πολύ απ’το κοινό, όπως είχε συμβεί και με το Notebook. Και εντάξει μπορεί να είναι λίγο μελαγχολική η ιστορία, λίγο  δραματικό το τέλος, αλλά σίγουρα κάποιες από εμάς εκεί έξω, ίσως να έχουμε ζήσει κάτι παρόμοιο , αν όχι το ίδιο.

Η ταινία λοιπόν ξεκινάει με την Έμμα ( AnneHathaway) πάνω σ’ένα ποδήλατο, γυρνώντας μας 20 χρόνια πίσω. Και η ιστορία έχει ως εξής: ο Ντέξτερ και η Έμμα, γνωρίστηκαν στις 15 Ιουλίου του 1988 την ημέρα της αποφοίτησής τους.Από εκείνη την ημέρα και κάθε χρόνο την ίδια μέρα δίνουν ραντεβού, για να μάθουν πως είναι με τις ζωές τους. Προσπαθούν να ανανεώσουν την ρομαντική τους ιστορία, όμως οι συγκυρίες φέρνουν έτσι τα πράγματα, ώστε να μην μπορούν να είναι μαζί ,αφού κάθε φορά που συναντιούνται έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους ,τόσο  στα επαγγελματικά τους όσο και στα προσωπικά τους.

Πρόκειται για μια ιστορία που μιλάει για τον ανεκπλήρωτο έρωτα, τη φιλία, και τον ρόλο που παίζουν κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας.

Πρωταγωνιστούν:Anne Hathaway, Jim Sturgess, Tom Mison ,Patricia Clarkson, Jodie Whittaker κ.α

Μουσική: Rachel Portman

Σενάριο : David Nicholls

Σκηνοθεσία: Lone Scherfig

Διάρκεια: 107 λεπτά

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάννα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like