Πρόταση για dvd: Αναμνήσεις μιας γκέισας, από τη Χρ. Τζέικου

Memoirs_of_a_geisha_Wallpaper_by_SandyTechΕίχα καιρό να δω αυτή την ταινία και να ξαναθυμηθώ μέσα από αυτή, πόσο πόνο μπορεί να κρύβει ένας ανεκπλήρωτος έρωτας. Σίγουρα μέσα από μια ταινία , όλοι μας βρίσκουμε κάποιες κοινές εικόνες που έχουμε ζήσει ή που θα θέλαμε να ζήσουμε. Αν λοιπόν θα θέλαμε να προτείνουμε μια ταινία στην οποία το βασικό της θέμα είναι ο απόλυτος έρωτας και η αγάπη που δεν βρίσκει ανταπόκριση, οι Αναμνήσεις μιας Γκέισας είναι η πρώτη ταινία που μου έρχεται στο μυαλό. Ομολογώ πως όταν πρωτοείδα τη συγκεκριμένη ταινία ήμουν δεκατεσσάρων χρονών , και δεν είχα συγκινηθεί τόσο από την ιστορία της ηρωίδας, όσο από τα κοστούμια, τις εικόνες και τα χρώματα της ταινίας.

Μετά από τόσα χρόνια μπήκα στην διαδικασία να την δω ξανά και να μαγευτώ τόσο πολύ από την ιστορία της νεαρής Τσίγιο.Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2005 , ενώ στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2006. Έχει αποσπάσει 3 βραβεία Όσκαρ το 2006 (Καλύτερων Κοστουμιών, Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερης Σκηνογραφικής Διεύθυνσης) και μια Χρυσή Σφαίρα ( Καλύτερης Μουσικής). Η ιστορία της Τσίγιο πρόκειται για αληθινή ιστορία, και η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Arthur Golden “ Memoirs of a Geisha”. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Rob Marshall (Chicago, Τα μυστικά του δάσους, Οι Πειρατές της Καραϊβικής : Σε άγνωστα νερά, Nine). Την μουσική επιμέλεια της ταινίας ανέλαβε ο John Williams.

Υπόθεση: Ιαπωνία 1929…Μια μικρή γιαπωνέζα, η Τσίγιο, μεταφέρεται παρά την θέλησή της από το ψαροχώρι όπου ζει με την πάμφτωχη οικογένειά της, σ’έναν οίκο με γκέισες για να δουλέψει ως υπηρέτρια. Κάτω από την καθοδήγηση της γκέισας Μαμεχά και χάρη στην εκπληκτική της ομορφιά, η νεαρή θα επιβιώσει από τις σκληρές δοκιμασίες και θα μεταμορφωθεί στη θρυλική γκέισα Σαγιουρί. Πανέμορφη και ικανότατη, η Σαγιουρί μπαίνει σ’έναν κόσμο γεμάτο πλούτη και προνόμια και σαγηνεύει τους πιο δυνατούς άντρες της εποχής. Όμως τη στοιχιώνει η αγάπη για έναν άντρα που δεν μπορεί να έχει…

Memoirs-of-a-geishaΛόγοι για να δεις την ταινία
-Για τα συγκλονιστικά κοστούμια, σκηνικά και χρώματα που αποδίδουν τον τρόπο με τον οποίο έζησαν οι γκέισες στην Ιαπωνία του ’20, του ’30 και του ’40.
-Για την μουσική η οποία σε ταξιδεύει στα απόκρυφα σημεία της Ιαπωνίας, ανάμεσα στα ρυάκια, στα δέντρα της κερασιάς ( Sakura) και στα μαγευτικά κιόσκια.
-Για να γνωρίσεις ορισμένα από τα μυστικά της Ιαπωνικής παράδοσης και ιδιαίτερα για τις “ δοκιμασίες” που περνούσε μια νεαρή κοπέλα για να γίνει γκέισα.
-Γιατί σου υπενθυμίζει πόση δύναμη έχουν οι στόχοι που βάζουμε στη ζωή μας ,που μας δίνουν το θάρρος να συνεχίσουμε παρόλες τις αντιξοότητες.
-Για τον έρωτα και την αγάπη που είναι οι δύο πιο αγνές έννοιες για τις οποίες θα πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά και που δεν είναι δεδομένες στις μέρες μας.

Προσωπικό σχόλιο: Καλύτερη σκηνή του έργου ήταν εκείνη όπου η νεαρή γκέισα Σαγιουρί έκανε το πρώτο της ντεμπούτο με ένα απίστευτο χορευτικό!!!Και φυσικά η τελευταία σκηνή, που το δάκρυ πέφτει κορόμηλο( προμηθευτείτε χαρτομάντηλα)!!

[vsw id=”63FxLM3AQt4″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Πρωταγωνιστούν: Ziyi Zhang, Ken Watanabe, Michelle Yeoh 
Σκηνοθεσία: Rob Marshall
Μουσική: John Williams
Σενάριο: Robin Swicord
Book : Arthur Golden

Διάρκεια ταινίας : 145 λεπτά
Κατηγορία : Δραματική-ρομαντική

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like