Πρόταση για DVD: After the sunset‏

After_the_Sunset_poster

Ο Μαξ (Pierce Brosnan) είναι ένας γοητευτικός αρχικλέφτης κι η Λόλα (Salma Hayek) η σύντροφός του, αλλά και συνεργός του. Μετά από ένα τελευταίο κόλπο, αποφασίζουν να αποσυρθούν από την «ενεργό δράση» και ξεκινούν με διακοπές στην Καραϊβική. Εκεί, όμως, θα τους ακολουθήσει κι ο άσπονδος εχθρός του Μαξ, ο πράκτορας Σταν Λόυντ του FBI (Woody Harrelson), με σκοπό να επιβεβαιώσει πως ο Μαξ δεν ετοιμάζει καινούριο κόλπο. Έλα, όμως, που οι κακές συνήθειες… δύσκολα κόβονται κι ο Μαξ αποφασίζει να κλέψει ένα πολύτιμο διαμάντι το οποίο εκτίθεται σ’ ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο. Μπροστά του, όμως θα βρει κι έναν ακόμη μεγάλο κλέφτη, τον Ανρί Μουρέ (Don Cheadle) ο οποίος επίσης διεκδικεί το διαμάντι. Τότε είναι που θα αρχίσει ένα κυνηγητό γάτας και ποντικού με απρόσμενες εξελίξεις αλλά και αστείες καταστάσεις.

Ο Brett Ratner, ο άνθρωπος πίσω από το «X-men: The last stand» και την επιτυχημένη σειρά «Prison Break», σκηνοθετεί μία κωμική περιπέτεια σε σενάριο των Paul Zbyszewksi («Lost», «Hawaii 5-0») και Craig Rosenberg (executive story editor επεισοδίων του «Lost»). Το «After the sunset» δεν είναι μία απλή περιπέτεια με ληστείες. Εκτός από την αγωνία που προκαλεί η δράση κατά τη διάρκεια του «μεγάλου κόλπου», η ταινία προσφέρει στιγμές γέλιου, οι οποίες εναλλάσσονται αρμονικά με τη δράση, με αποτέλεσμα ο θεατής να χαλαρώνει, να διασκεδάζει με τις καταστάσεις και φυσικά να διατηρείται σε εγρήγορση για τις μετέπειτα εξελίξεις. Αυτό οι δημιουργοί ίσως το διδάχθηκαν κι από το «Ocean’s Eleven» του Steven Soderbergh – ελάτε, μη μου πείτε πως δε γελούσατε στη μισή ταινία τουλάχιστον! – και προφανώς αυτό το μάθημα το έμαθαν καλά!

After_the_Sunset_4Ο Pierce Brosnan, έχοντας κλείσει τον κύκλο του ως James Bond («Goldeneye», «Tomorrow never dies» και «Die another day») κι αφότου ήδη κέρδισε το κοινό το 1999 στο ρόλο του Thomas Crown στο «The Thomas Crown Affair», ερμηνεύει το ρόλο του Μαξ και μας αρέσει που μπορεί να σταθεί εξίσου καλά και σε κωμικές ταινίες. Η δε Salma Hayek, δύο χρόνια μετά τη βράβευσή της με Όσκαρ για το ρόλο της Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο («Frida») εμφανίζεται στην κωμική αυτή περιπέτεια και φυσικά δε μας αφήνει ασυγκίνητους.

Πρωταγωνιστούν: Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson, Don Cheadle, Naomi Harris κ.α.

You may also like