Πρόταση για dvd : An Affair To Remember (1957)

An-Affair-To-Remember-an-affair-to-remember-14440417-1600-1265Καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Τι μου κάνετε; Ελπίζω να σας βρίσκω σε στιγμές χαλάρωσης έπειτα από (άλλο) ένα ευχάριστα γεμάτο σαββατοκύριακο!
Το αφιέρωμά μας σε ταινίες – remakes συνεχίζεται κι έχοντας ακούσει και διαβάσει τόσα πολλά γι’ αυτήν την ταινία, δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να δω περί τίνος μιλάμε όταν αναφερόμαστε στο «An Affair To Remember».

Ο Nickie Ferrante (Cary Grant) ταξιδεύει εν πλω επιστρέφοντας από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα ταξιδεύει η είδηση πως ο γνωστός playboy αφήνει την εργένικη ζωή κι ετοιμάζεται να παντρευτεί την κληρονόμο μιας μεγάλης περιουσίας. Στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο ταξιδεύει η Terry McKay (Deborah Kerr), με το ταξίδι να είναι δώρο του αρραβωνιαστικού της ενόσω εκείνος ετοιμάζεται να κλείσει μία μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία. Οι δυο τους θα συναντηθούν και μέρα με τη μέρα θα ξεκινήσουν μία όμορφη φιλία. Ο έρωτας, όμως, αυτό το σκανδαλιάρικο φτερωτό νήπιο με τα βέλη του, έχει άλλα σχέδια, και ξεκινά τη «δολοπλοκία» του κάπου στη γαλλική Ριβιέρα. Έτσι ο Nickie κι η Terry αποφασίζουν, λίγο πριν αποβιβαστούν από το καράβι, να συναντηθούν έξι μήνες μετά στην κορυφή του Empire State Building, για να ξεκινήσουν την κοινή τους ζωή. Η μοίρα, όμως, παίζει κι αυτή τα δικά της παιχνίδια. Άραγε θα καταφέρουν να ζήσουν αυτό που ονειρεύτηκαν ή μήπως θα μείνουν στην καρδιά τους μόνο οι όμορφες στιγμές στη μέση του Ατλαντικού;

An Affair To Remember 5Το «An Affair To Remember» είναι η διασκευή της ταινίας του 1939 με τίτλο «Love Affair» με τότε πρωταγωνιστές τους Irene Dunne και Charles Boyer. Το σενάριο και των δύο ταινιών υπογράφουν οι Delmer Daves και Donald Ogden Stewart, με την ιδέα της ιστορίας να έχουν εμπνευστεί η Mildred Cram κι ο Leo McCarey, ο οποίος σκηνοθετεί επίσης τις δύο ταινίες.

Αν και δε μπορώ να έχω άποψη για την πρωτότυπη ταινία του McCarey, είναι καλό το γεγονός πως το «An Affair To Remember» είναι απλά μία λίγο πιο σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας του 1939. Όπως και να έχει, είδα μία ρομαντική ταινία τόσο διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει εμείς του 20ου και 21ου αιώνα. Έξυπνοι και τρυφεροί διάλογοι, με ένα πολύ ιδιαίτερο μείγμα χιούμορ αλλά και δράματος και με την αδημονία που έχουν να ξανασυναντήσει ο ένας τον άλλον να διακατέχει όλην την αύρα της ταινίας, κάνοντας ακόμη και το θεατή να νιώθει ανυπομονησία να καταφέρουν τελικά ο Nickie κι η Terry να ζήσουν το όνειρο. Ακόμη κι όταν η μοίρα υλοποιεί τα δικά της σχέδια, δημιουργείται ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, ένα κράμα αδικίας κι αναμονής για το τελικό αποτέλεσμα.

An Affair To Remember 4Τέλος, δε θα μπορούσα να μη μιλήσω για τους δύο ηθοποιούς που ενσαρκώνουν το ερωτευμένο ζευγάρι. Ο Cary Grant, ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της χρυσής εποχής του Hollywood, υποδύεται με άνεση τον ανέμελο Nickie Ferrante που βρίσκει το λιμάνι του στο πρόσωπο της εύθραυστης Deborah Kerr. Η λεπτεπίλεπτη περσόνα της αποδεικνύεται ιδανική για το ρόλο της Terry που το τελευταίο που θέλει είναι να πληγώσει τον άνθρωπο που αγαπά.
Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και… κορίτσια; Έχετε κι ένα πάκο χαρτομάντιλα. Εγώ έχω να δακρύσω σε ρομαντική ταινία από την «Πόλη των Αγγέλων». Βάλτε με το μυαλό σας, επομένως!

Πρωταγωνιστούν: Cary Grant, Deborah Kerr, Richard Denning, Neva Patterson, Cathleen Nesbit κ.α.

You may also like