Πρόταση για dvd: Captain America/ The Winter Soldier

Captain America 2 - 2Αν ψάχνετε τρόπο να χαλαρώσετε απόψε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας για τη νέα βδομάδα που ξεκινάει αύριο, εγώ είμαι εδώ για σας! Απόψε το ταινιο-μενού έχει περιπέτεια και υπερήρωες… Συγκεκριμένα έναν υπερήρωα του οποίου οι περιπέτειες συνεχίζονται στην πρότασή μου!

Δύο χρόνια μετά τη Μάχη της Νέας Υόρκης – βλ. «Avengers», φίλε/φίλη αναγνώστη/αναγνώστρια κι αν τυχόν πάλι αδιάβαστος/η είσαι, εγώ θα σε κατατοπίσω εν εύθετο χρόνο! :P – o Steve Rogers aka Captain America (Chris Evans) προσπαθεί ακόμα να προσαρμοστεί στη νέα εποχή. Όταν σε μία κοινή αποστολή της S.H.I.E.L.D. με τη Natasha Romanoff aka Μαύρη Χήρα (Scarlett Johansson) ανακαλύπτει πως η Natasha έχει μία «κρυφή» αποστολή, η πίστη του στη S.H.I.E.L.D. αλλά και το διοικητή της, το Nick Fury (Samuel L. Jackson) κλονίζεται. Μόνο που μία φωνούλα που ακούει μέσα του ο Fury, τον προβληματίζει τόσο ώστε να γίνει στόχος του αινιγματικού Στρατιώτη του Χειμώνα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Captain America έχει να αντιμετωπίσει τη S.H.I.E.L.D., έχοντας – ευτυχώς – στο πλάι του τη Μαύρη Χήρα, την πράκτορα της S.H.I.E.L.D. Maria Hill (Cobie Smulders) και τον πρώην αλεξιπτωτιστή Sam Wilson ή αλλιώς «Falcon» (Anthony Mackie) Θα καταφέρει ο Captain America να διαλευκάνει τι πραγματικά συμβαίνει, ακόμη κι αν χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του;

Βασιζόμενος γι’ άλλη μία φορά στα γνωστά comic books της Marvel δια χειρός Jack Kirby και Joe Simone, ο «Στρατιώτης του Χειμώνα» είναι μία ταινία σε σενάριο των Ed Brubaker, Christopher Markus και Stephen McFeely (κι οι δύο υπογράφουν τα σενάρια των «Captain America: The First Avenger»). Τη σκηνοθεσία ανέλαβαν οι Anthony και Joe Russo (και οι δύο «You, Me and Dupree»), εμπνεόμενοι κι από ταινίες αναφορικά με συνομωσίες, όπως «οι Τρεις Μέρες του Κόνδορα» του 1970 με τελικό αποτέλεσμα μία ταινία υπερηρώων γεμάτη δράση, ανατροπές – κυρίως στους χαρακτήρες – και ευχάριστα διαλείμματα γέλιου. Σκεφτείτε το: ο Captain America ξύπνησε από κώμα 70 χρόνων και βρέθηκε από τις καταστάσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην εποχή των smartphones και της σύγχρονης μουσικής. Ε, οι στιγμές προσαρμογής του είναι αρκετά διασκεδαστικές!

Captain America 2 - 5Φαίνεται πως στον Chris Evans ταίριαξε ο ρόλος του Captain America αν σκεφτεί κανείς πως λίγοι ίσως θυμούνται την πρώτη του superhero απόπειρα υποδυόμενος τον Johnny Storm των «Fantastic Four». Κι ΟΚ, αν κι ο Captain δεν ήταν ποτέ κι από τους πιο αγαπημένους μου υπερήρωες, ο Evans μ’ έκανε να τον δω με συμπάθεια! Δε θα μιλήσω για τους στάνταρ χαρακτήρες του Fury ή της Romanoff, αλλά θα σταθώ:
– στο Robert Redford, ο οποίος είναι μία ευχάριστη έκπληξη, μια που δεν περιμένεις να τον δεις σε μία τέτοια ταινία.
– και στην Emily VanCamp η οποία αποδεικνύει πως ο ρόλος της Emily Thorne στο «Revenge» τη βοήθησε για να υιοθετήσει το ρόλο της στην ταινία του Captain – δε λέω περισσότερα, φοβάμαι τα spoilers, αν δεν υπέπεσε ήδη στο σφάλμα, δηλαδή!
Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην απολαύσετε τον Mr. Marvel aka Stan Lee σ’ άλλη μία εμφάνιση!
Α, και μη βιαστείτε να κλείσετε το DVD player, αλλιώς θα χάσετε τη mid-credits scene και την post-credits scene!
Πάρτε παραδίπλα pop corn, πατατάκια ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας και καλή διασκέδαση!

Πρωταγωνιστούν: Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Anthony Mackie, Robert Redford, Emily VanCamp, Sebastian Stan κ.α.

You may also like