Πρόταση για dvd : “Fantastic Beasts And Where To Find Them”

Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Πώς μου είστε αυτό το αυγουστιάτικο σαββατοκύριακο; Ελπίζω να σας βρίσκω με καλοκαιρινή (κι άρα εξαιρετική) διάθεση και να μαζεύετε δυνάμεις για τη βδομάδα που ξεκινάει! Και τι καλύτερο για αυτό στο φινάλε του σαββατοκύριακου με μία καλή ταινία στο σπίτι;

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να ταξιδέψετε με μία βαλίτσα με τα πιο… Φανταστικά Πλάσματα που θα μπορούσατε να βρείτε; Θα λέγατε… μαγικό, σωστά; Λοιπόν, κάπως έτσι φτάνει ο Newt Scamander (Eddie Redmayne), ένας μάγος με εξειδίκευση στη Μαγική Ζωολογία, στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας των ‘20s. Μόνο που, κατά λάθος, η βαλίτσα του θα μπερδευτεί με εκείνη ενός κοινού ανθρώπου (ή “muggle”, αν σας βοηθάει), του Jacob (Dan Fogler). Και φυσικά ο Jacob θα ανοίξει τη βαλίτσα κι από εκεί θα το σκάσουν ορισμένα πλάσματα, θέτοντας σε κίνδυνο τη μυστικότητα γύρω από την ύπαρξη των μάγων. Έτσι ο Newt, με τη βοήθεια του Jacob και της υποβαθμισμένης πράκτορα της μαγικής υπηρεσίας MACUSA, Tina Goldstein (Katherine Waterston) ξεκινά να ψάχνει τα πλάσματα αυτά. Στην πορεία, όμως, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κινδύνους που δεν απειλούν μόνο την ύπαρξη των μάγων στον κόσμο μας, αλλά και τις ζωές όλων.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιλο βιβλίο της J. K. Rowling (αλίμονο, ποιας άλλης;), της συγγραφέως που μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο του Harry Potter. Το σενάριο είναι της ίδιας της Rowling, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο David Yates (ο οποίος σκηνοθέτησε και τις δύο ταινίες “Harry Potter And The Deathly Hallows”). Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για γεγονότα πολλά χρόνια πριν λάβει ο Harry Potter την επιστολή για να φοιτήσει στο Hogwarts.

Τα ”Φανταστικά Πλάσματα” δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τη σειρά του Harry Potter – άλλωστε πρόκειται για spin off, καθώς όλες αυτές οι ταινίες ανήκουν στο Wizarding World της Rowling. Δεδομένου, μάλιστα του γεγονότος πως από το 2001 που γνωρίσαμε το μικρό μάγο μέσω της μεγάλης οθόνης το 2001 στη “Φιλοσοφική Λίθο” η τεχνολογία των visual effects έχει προχωρήσει αφάνταστα, χαρακτηρίζεται άνετα ως μία επιβλητική παραγωγή στο σύνολό της. Και μπορεί το storyline του Harry Potter να γίνεται κάπως πιο “σκοτεινό” από τον “Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν” κι έπειτα, αλλά εν προκειμένω, η ιστορία των “Φανταστικών Πλασμάτων” εξισορροπεί με ευκολία τη φαντασία, τη δράση και το χιούμορ. H Rowling έχει αποδεδειγμένα μία ατίθαση φαντασία κι ο Yates όχι απλά το αντιλαμβάνεται, αλλά το μεταφέρει στο θεατή σε μία ταινία γεμάτη χρώμα και ρυθμό, ταξιδεύοντάς τον στην ουσία στην Κόσμο των Μάγων. Και φυσικά, όπως και στις ταινίες του Harry Potter, η Rowling και κατ’ επέκταση ο Yates εστιάζουν στο συναισθηματικό υπόβαθρο των χαρακτήρων τους, κάνοντάς τους προσιτούς στο θεατή, κι ας είναι μάγοι!

Σε ό,τι αφορά το cast, ο βραβευμένος με Oscar Eddie Redmayne βγάζει στην επιφάνεια το χαρακτήρα για τον οποίο τόσες φορές ακούσαμε στις ταινίες του Harry Potter όσο μαθήτευε στο Hogwarts και μας τον κάνει πια ένα οικείο πρόσωπο του franchise. Το γλυκό παρουσιαστικό της Katherine Waterston στο ρόλο της Tina ξεγελάει καθώς συνδυάζεται ιδανικά με τον αποφασιστικό της χαρακτήρα, ενώ το ενδιαφέρον κεντρίζει κι ο Colin Farrell στο ρόλο του μυστηριώδη Percival Graves.
Να… σας φτιάξω λίγο ακόμα; Ετοιμαστείτε για πολλές ακόμη περιπέτειες με τον Newt Scamander, με πιο κοντινή εκείνη του 2018, όπου θα δούμε τον Albus Dumbledore σε νεαρή ηλικία με το πρόσωπο του Jude Law!
Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Dan Fogler, Katherine Waterston, Colin Farrell, Samantha Morton, Ezra Miller, Ron Perlman, Carmen Ejogo, Alison Sudol κ.α.

You may also like