Πρόταση για dvd :Father Of The Bride

Father Of The Bride 7Καλό μήνα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Ο Ιούνιος, βέβαια, μας μπήκε λίγο περίεργα με αυτόν τον καιρό, αλλά πού θα πάει; Θα έρθει κι η ώρα που θα λιαζόμαστε με τις ώρες κάτω από τον ήλιο…! Σήμερα ολοκληρώνεται το αφιέρωμά μας σε wedding movies και νομίζω πως πιο κατάλληλη ταινία για να κλείσει την αυλαία είναι μία από τις πιο κλασσικές του είδους. Ο λόγος για το «Μπαμπά της Νύφης»!

Ο George Banks (Steve Martin) είναι ένας ευτυχισμένος επιχειρηματίας κι οικογενειάρχης. Μέχρι τη στιγμή που η 22 ετών κόρη του, η Annie (Kimberly Williams) του πετάει τη «βόμβα»: «Μπαμπά, ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ!». Κάπου εκεί είναι που ο George τα χάνει και που βλέπει το μέλλοντα γαμπρό του, το Bryan (George Newbern) σαν απειλή. Τι κι αν προσπαθεί η γυναίκα του George, η Nina (Diane Keaton) να κρατήσει ισορροπίες και να τον φέρει στα λογικά του; Ο George νιώθει πως χάνει το κοριτσάκι του. Και φυσικά αυτός ο πανικός του δημιουργεί κωμικές καταστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας για το γάμο της Annie και του Bryan!

Father Of The Bride 6Η ταινία του Charles Shyer («I Love Trouble», «Alfie») είναι στην ουσία μία πιο φρέσκια μεταφορά του ομότιτλου σεναρίου των Frances Goodrich και Albert Hackett της ταινία του 1950 με τους Spencer Tracy και Elizabeth Taylor στους κεντρικούς ρόλους. Με τη σειρά του αυτό το σενάριο βασίστηκε στο βιβλίο του Edward Streeter. Για την πρόσφατη αυτή μεταφορά του βιβλίου ο Shyer συνεργάστηκε με τη Nancy Meyers («Something’s Gotta Give», «The Holiday»). Αποτέλεσμα μία τρυφερή κωμωδία όπως μόνο ίσως η Meyers ξέρει να χαρίζει στο κοινό. Δεν πρόκειται απλά για μία κωμωδία καταστάσεων όπου ο Steve Martin μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες. Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου, ενός πατέρα που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, η κόρη του δε θα είναι μία γυναίκα που παίρνει στα χέρια της τη ζωή της, αλλά εκείνο το κοριτσάκι που έπαιζε μαζί του στην αυλή, που το έπαιρνε αγκαλιά και που εκείνο το «Daddy!» με την παιδική φωνούλα τον έλιωνε κάθε φορά που το άκουγε.

Όσον αφορά το καστ:
Τόσο ο Steve Martin όσο κι η Diane Keaton βρίσκονται στο στοιχείο τους κι όπως και να το κάνεις, πάντα είναι απόλαυση να τους παρακολουθείς! Επιπλέον, πρέπει να είναι από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια που έχουν υπάρξει σε ρομαντικές κομεντί! Την παράσταση επίσης κλέβει ο Martin Short στο ρόλο του εκκεντρικού wedding planner.

Μια νέα βδομάδα ξεκινάει και μία κομεντί είναι ό,τι πρέπει για να «γεμίσουμε τις μπαταρίες μας! http://www.youtube.com/watch?v=bKSmMr0uOHk

Πρωταγωνιστούν: Steve Martin, Diane Keaton, Kimberly Williams, Kieran Culkin, George Newbern, Martin Short, BD Wong κ.α.

You may also like