Πρόταση για dvd : Fun With Dick & Jane (2005)

Fun With Dick & Jane 5Καλησπέρα, καλησπέρα σε όλους τους φίλους του The K-Magazine! Άλλο ένα φθινοπωρινό σαββατοκύριακο κοντεύει να τελειώσει κι ελπίζω να γεμίσατε ευχάριστα τις μπαταρίες σας. Κι επειδή ο καιρός εμπνέει για ταινία στο σπίτι, για απόψε σας έχω μία ευχάριστη κωμωδία η οποία κι αυτή μπορεί να συμμετάσχει στο αφιέρωμά μας σε remakes, μια που βασίστηκε στην ομότιτλη ταινία του 1977 με τους Jane Fonda και George Segal.

Ο Dick Harper (Jim Carrey) είναι μάνατζερ μίας μεγάλης εταιρείας media, της Globodyne. Η δουλειά του του παρέχει όσα χρειάζονται για να ζει αυτός κι η οικογένειά του μία πλουσιοπάροχη ζωή. Όταν όμως η εταιρεία καταρρέει κι ο Carrey είναι το δημόσιο πρόσωπο της τεράστιας οικονομικής ζημίας, αναγκάζεται να ζήσει μέσα στη φτώχεια. Όταν πια το πράγμα θα φτάσει στο απροχώρητο και πάνω στην απελπισία του ληστέψει ένα mini market, αυτός κι η γυναίκα του, η Jane (Tea Leoni) αποφασίζουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα και ξεκινούν να ληστεύουν τράπεζες. Κι ενώ οι… «δουλειές» δείχνουν να αποδίδουν, μια που ξεκινούν να επιστρέφουν στο προηγούμενο status διαβίωσής τους, ένα πρώην στέλεχος της Globodyne τους πληροφορεί πως υπάρχει ελπίδα να δικαιωθούν και να λάβουν όσα δικαιούνται όλοι οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας.

Fun With Dick & Jane 4Η ταινία «Fun With Dick & Jane» βασίζεται όπως προείπα στην ομότιτλη ταινία του 1977, με τους Judd Apatow και Nicholas Stoller να δίνουν μία πιο μοντέρνα αύρα στο σενάριο των David Giler, Jerry Belson και Mordecai Richler. Τα ηνία της σκηνοθεσίας κρατά ο Dean Parisot (επεισόδια των TV shows «Monk», «Modern Family» και «The Good Wife»).

Αν κι η ταινία έλαβε διφορούμενες κριτικές στην Αμερική, προσωπικά τη βρίσκω αρκετά διασκεδαστική. Κι αυτό γιατί οι Jim Carrey και Tea Leoni ήταν απολαυστικοί στο ρόλο του προβληματισμένου ζευγαριού. Ο μεν Carrey βρισκόταν στο «στοιχείο» του – και φυσικά πάντα είναι απόλαυση σε τέτοιους ρόλους – ενώ κι η Leoni μας θύμισε ωραίες εποχές κωμωδίας όταν έπαιζε στο τηλεοπτικό «The Naked Truth».
Απολαύστε λοιπόν το τελευταίο κυριακάτικο βράδυ του Σεπτέμβρη με γέλιο και καλή παρέα!


Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey, Tea Leoni, Alec Baldwin, Richard Jenkins, Angie Harmon, John Michael Higgnis κ.α.

You may also like