Πρόταση για dvd: If I stay, από τη Χρ. Τζέικου

2014-08-28-newifistaymovieposterΥπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μας . Βρισκόμαστε αντιμέτωποι συνήθως με κάποιο δίλημμα, και μόνο εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να επιλέξουμε για το πώς θα συνεχίσουμε. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της πρωταγωνίστριας της ταινίας, “If I Stay”, η οποία καλείται να πάρει μια πολύ σοβαρή απόφαση. Η συγκεκριμένη ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο “Αν μείνω”, της Gayle Forman . Πρόκειται για ένα Αμερικάνικο ρομαντικό δράμα σε σκηνοθεσία του R.J.Culter, το οποίο βγήκε στις αίθουσες στις 22 Αυγούστου του 2014, ενώ έλαβε ποικίλες κριτικές και απέφερε 78.300.000 δολλάρια σε όλο τον κόσμο.

Υπόθεση: Η δεκαεφτάχρονη Μία βρίσκεται αντιμέτωπη με μερικές δύσκολες επιλογές. Να μείνει πιστή στην πρώτη της αγάπη, τη μουσική , ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσει το αγόρι της και θα αφήσει πίσω της την οικογένεια και τους φίλους της; Τότε, ένα πρωί του Φεβρουαρίου, ενώ η Μία πηγαίνει μια βόλτα με το αυτοκίνητο μαζί με την οικογένειά της, σε μια στιγμή όλα αλλάζουν. Ξαφνικά όλες οι επιλογές χάνονται, εκτός από μία. Κι αυτή είναι η μόνη που έχει σημασία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Δεν είμαι λάτρης τόσο των δραματικών ταινιών , αλλά επειδή είχε τύχει να ακούσω κάποιες κριτικές για την συγκεκριμένη ταινία αποφάσισα να την δω. Άλλωστε δεν κρύβω πως είμαι “ερωτευμένη” με το Notebook, με το Love me if you dare καθώς και με το One Day, οπότε λέω τί έχω να χάσω;

summer-movies-if-i-stayΔεν κρύβω ότι μόλις την είδα ταυτίστηκα πλήρως, θα μου πείτε γιατί. Όχι μόνο από ερωτικής πλευράς, αλλά επειδή έχει τύχει να βρεθώ αντιμέτωπη με πολλά διλήμματα και πολλές φορές αναρωτιέμαι αν έχω πάρει την σωστή απόφαση. Αλλά θα αναφερθώ πιο αναλυτικά στο έργο. Αρχικά οι ερμηνείες από τους ηθοποιούς – που μπορεί να μην ήταν όλοι τόσο γνωστοί- ήταν εξαιρετικές. Η Chloe Moretz, είχε μια αθωότητα, μια ειλικρίνεια και μια αλήθεια στις αντιδράσεις της, που ειλικρινά δεν σου περνάει απαρατήρητη. Εκείνο όμως το οποίο με καθήλωσε (αφού δηλώνω και λάτρης του μουσικού θεάτρου) , ήταν η μουσική. Απαλή, έντονη όπου έπρεπε, νοσταλγική και κλασική, ενώ τα flashbacks έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πλοκή του έργου ( και είναι κι ένα στοιχείο που μου θυμίζει όνειρο και τρελαίνομαι όταν το χρησιμοποιούν στις ταινίες).
Εκείνο όμως που με άγγιξε περισσότερο απ’όλα είναι ότι είχε μια ξεκάθαρη και απλή πλοκή που δε κούραζε, ενώ σου δημιουργούσε ερωτήματα για το πώς θα αντιδρούσες εσύ αν βρισκόσουν σε εκείνη τη θέση. Αν θα τα παρατούσες ή αν θα συνέχιζες να παλεύεις για εκείνα που αγαπάς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: R.J.Culter
Παραγωγή: Denise Di Novi, Alisson Greenspan
Σενάριο: Shauna Cross
Μουσική: Heitor Pereira
Βασισμένο στο βιβλίο της Gayle Forman


ΠΑΙΖΟΥΝ:
Chloe Grace Moretz, Mireille Enos, Jamie Blackley, Joshua Leonard, Stacy Keach, Aisha Hinds

Χώρα: Αμερική
Διάρκεια: 1 ώρα και 46 λεπτά

You may also like