Πρόταση για dvd: Les Petits Mouchoirs

Les Petits Mouchoirs1Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Πώς μου είστε; Ελπίζω να είστε σπίτι μετά από ένα άκρως απολαυστικό σαββατοκύριακο! Το καλοκαίρι μπήκε κι επίσημα κι όλων μας το μυαλό είναι στις αποδράσεις στην πιο κοντινή παραλία, έστω και για λίγο. Εμείς, λοιπόν, εδώ στο The K-Magazine, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε αυτήν την προσμονή με ένα μικρό αφιέρωμα στο γαλλικό σινεμά, το οποίο, ομολογώ ήθελα εδώ και καιρό να αναλάβω! Για απόψε, λοιπόν, την αυλαία σηκώνει μία ταινία που εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια διακοπών μίας παρέας. Και κατά τις διακοπές… πολλά μπορούν να συμβούν!

Όταν ο Ludo (Jean Dujardin) διακομίζεται στην εντατική έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα με το μηχανάκι του, οι υπόλοιποι της παρέας του αποφασίζουν να πάνε στις προγραμματισμένες διακοπές τους, υπολογίζοντας πως θα έχει βελτιωθεί η κατάστασή του μέχρι να επιστρέψουν. Η απουσία του, όμως, λειτουργεί ως ένα εφαλτήριο να βγουν στην επιφάνεια μυστικά. Είτε αυτά είναι μικρά είτε μεγάλα, κρύφτηκαν καλά για καιρό προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες και για να μη χαλάσει το «φαίνεσθαι» κανενός από την παρέα. Πόσο μπορούν αυτά τα μυστικά να επηρεάσουν τους ήρωες; Πόσα είναι αυτά που τους χωρίζουν και πόσα όσα τους ενώνουν; Και κυρίως, τι θα υπερισχύσει τελικά; Η δύναμη της φιλίας ή οι ισορροπίες που δημιουργήθηκαν με την απόκρυψη όσων τους πνίγουν;

Canet-2-181852_LΤα «Μικρά Αθώα Ψέμματα» είναι μία ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Guillaume Canet, γνωστού από τον κεντρικό ρόλο του Julien στη surreal αισθηματική ταινία «Αγάπα με αν τολμάς» (“Jeux d’enfants”)

Στην ταινία αποτυπώνονται ξεκάθαρα οι ανθρώπινες σχέσεις του σήμερα. Οι σχέσεις που η τρελή καθημερινότητα τις έχει αναγκάσει να βασίζονται μόνο σε όσα αφήνουν οι άνθρωποι να φανούν προκειμένου να συνεχίσουν να είναι ευχάριστοι στους γύρω τους. Φτάνοντας στους τίτλους τέλους, ο θεατής έχει ήδη μπει στη διαδικασία να αναλογιστεί πόσο τελικά επιτρέπει στο “image” του να καθορίσει την σημασία της φιλίας, της αγάπης και της οικογένειας. Προσωπικά, όταν η ταινία τελείωσε, σκέφτηκα πως τελικά το «φαίνεσθαι» δεν είναι παρά μία εικονική πραγματικότητα στην οποία έχουνε πολλοί οικειοθελώς – δυστυχώς – εγκλωβιστεί, αδυνατώντας, έτσι να δούν παραπέρα. Θα τολμούσα να πω πως μας θυμίζει την αλήθεια που απροκάλυπτα λέει κι η Αλεπού στον (αγαπημένο μου) Μικρό Πρίγκιπα: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν.»

Το τελικό αποτέλεσμα φέρνει και το δυνατό cast ηθοποιών, το οποίο αποτελείται μεταξύ άλλων από το François Cluzet, το Gilles Lellouche, την Anne Marivin και φυσικά τη βραβευμένη με Oscar Marion Cotillard!
Σας εύχομαι καλή διασκέδαση κι ελπίζω να απολαύσετε την ταινία όπως κι εγώ!

Πρωταγωνιστούν: François Cluzet, Marion Cotillard, Jean Dujardin, Benoît Magimel, Gilles Lellouche, Anne Marivin, Pascale Arbillot κ.α.

You may also like