Πρόταση για DVD: “Midnight in Paris”

MPW-72510Ο Γκιλ και η μνηστή του Ινέζ ταξιδεύουν στο Παρίσι μαζί με τους γονείς της. Ο Γκιλ που δε νιώθει πλήρης από τη δουλειά του ως σεναριογράφος κι επιχειρεί να γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα, μαγεύεται από την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αλλά δε συμμερίζεται κι η Ινέζ τον ενθουσιασμό του. Στις μοναχικές του βραδινές βόλτες για να εξερευνήσει το Παρίσι, ο Γκιλ θα γνωρίσει… το Σκοτ Φιτζέραλντ, τον Έρνεστ Χέμινγουαιη, τον Πάμπλο Πικάσσο κι όλους όσους ανήκουν στην – κατά το Γκιλ – belle époque της δεκαετίας του 1920. Οι βόλτες αυτές κι οι γνωριμίες θα τον κάνουν να αναθεωρήσει την πορεία του μέχρι τώρα, αλλά και τη σχέση του με τη μνηστή του.

Ο Woody Allen σε μία κομεντί με λίγες δόσεις σουρεάλ μας ταξιδεύει στην Πόλη του Φωτός, έχοντας φροντίσει για έναν μαγικό συνδυασμό εικόνας και ήχου, μιας που και το soundtrack ντύνει ιδανικά τις βραδινές βόλτες του Γκιλ. Τοποθετεί ως κεντρικό χαρακτήρα της ταινίας του τον Owen Wilson, δίνοντάς του εμμονές και πεποιθήσεις που σκιαγραφούν πολλούς από τους χαρακτήρες, που ο ίδιος ο Allen υποδύθηκε στο παρελθόν και μας ικανοποιεί η επιλογή, μιας κι αποδεικνύει πως ο Wilson όταν έχει στα χέρια του ένα καλό σενάριο… ζωγραφίζει!

Έτσι ο σκηνοθέτης μας επιστρέφει στις παλιές καλές του δόξες, κερδίζοντας επάξια το Oscar πρωτότυπου σεναρίου. Τώρα το αν τελικά άξιζε το αγαλματάκι που κέρδισε, θα αφήσω να το κρίνετε εσείς!

Παίζουν: Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Adrien Brody, Corey Stoll, Kathy Bates

You may also like