Πρόταση για dvd : Must Love Dogs

Must Love Dogs 1Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Πώς μου είστε; Άλλο ένα όμορφο κι ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο πλησιάζει στο τέλος του και το βράδυ της Κυριακής είναι ό,τι πρέπει για ταινία στο σπίτι. Για απόψε σας έχω κάτι διαφορετικό, καθώς πρόκειται για μία ρομαντική κομεντί (ναι, παιδιά, εγώ εξακολουθώ να γράφω τις γραμμές!), η οποία είναι ιδανική και για όσους… αγαπούν τα σκυλιά!

Η Sarah (Diane Lane) προσπαθεί ακόμη να ξεπεράσει το άδοξο τέλος του γάμου της κι η οικογένειά της κάνει ό,τι μπορεί ώστε η Sarah να «ξαναμπεί» στο παιχνίδι των γνωριμιών. Κάπου εκεί μπαίνει κι ο θαυμαστός κόσμος του ίντερνετ. Πιο συγκεκριμένα… τα sites γνωριμιών, μια που η αδερφή της, η Carol (Elizabeth Perkins) θα φτιάξει ένα προφίλ για τη Sarah. Αυτό θα το δει ο Jake (John Cusack) ο οποίος επίσης μόλις πήρε διαζύγιο κι ο φίλος του και δικηγόρος προσπαθεί να τον πείσει να προχωρήσει στη ζωή του. Έτσι οι δυο τους θα συναντηθούν για το πρώτο τους ραντεβού σ’ ένα πάρκο σκύλων, μια που ο «όρος» που υπάρχει στο προφίλ της Sarah για κάθε ενδιαφερόμενο είναι να αγαπάει τα σκυλιά (εξού κι ο τίλος, right;). Κι αν και στην αρχή το ραντεβού είναι γεμάτο αμηχανία, η σπίθα είναι διακριτή. Παράλληλα, όμως, υπάρχει μία ροή τραγελαφικών καταστάσεων που βάζουν εμπόδια. Θα καταφέρουν τελικά να βρουν η Sarah κι ο Jake τον έρωτα ο ένας στον άλλον;

MCDMULO EC076Το «Must Love Dogs» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου της Claire Cook, που συνεργάστηκε με το σεναριογράφο και σκηνοθέτη της ταινίας Gary David Goldberg.
Η αλήθεια είναι πως πάνω κάτω το «Must Love Dogs» είναι μία τυπική ρομαντική κομεντί. Τι εννοούμε; Άντρας γνωρίζει γυναίκα, κάτι μοναδικό διαφαίνεται στον ορίζοντα και ούτω καθεξής. Αυτό που τη διαφοροποιεί κάπως είναι πως επικεντρώνεται σε ένα άλλο ηλικιακό φάσμα χαρακτήρων, καθώς μιλάμε για δύο ανθρώπους στα 40-κάτι τους που οι σχέσεις τους δεν εξελίχθηκαν κατά πώς θεωρείται «φυσιολογικά». Επιπλέον όλα αυτά γίνονται σε μία εποχή όπου το ίντερνετ είναι το μέρος όπου μπορείς να βρεις πραγματικά τα πάντα – από πληροφορίες για κάποιο θέμα μέχρι ανθρώπους να γνωρίσεις και (πιθανώς) να κάνεις μαζί τους τη ζωή σου. Αυτό την κάνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα σαν ταινία.

Την κατάσταση «σώζει» ένα cast ηθοποιών το οποίο είναι απόλαυση. Από το χήρο πατέρα της Sarah που υποδύεται ο Christopher Plummer και που κι εκείνος ψάχνει την αγάπη μέχρι τις αδερφές της που «χώνουν» τη μύτη τους στα προσωπικά της. Όσο για τους δύο κεντρικούς ήρωες; Ο John Cusack κι η Diane Lane, παρά το γεγονός πως το σενάριο δεν είναι κάτι το μοναδικό, αποδεικνύουν πως οι ρομαντικές κομεντί είναι το στοιχείο τους. Έτσι μία ταινία που ομολογουμένως δεν έχει να αφηγηθεί κάτι πρωτότυπου, γίνεται απολαυστική χάρη στους δύο ηθοποιούς. «Εξτραδάκι» τα αξιολάτρευτα τετράποδα – ατραξιόν, ειδικά η μεγαλόσωμη Newfoundland σκυλίτσα της οικογένειας της Sarah!
Το «Must Love Dogs» είναι μία καλή επιλογή για ένα χαλαρό βράδυ Κυριακής κι ειδικά για τους λάτρεις των σκύλων! Καλή διασκέδαση!

Πρωταγωνιστούν: John Cusack, Diane Lane, Elizabeth Perkins, Christopher Plummer, Dermot Mulroney, Stockard Channing, Ben Shenkman κ.α.

You may also like