Πρόταση για dvd: Now You See Me 2

Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Άλλο ένα όμορφο (παρά τις συννεφιές του!) μαρτιάτικο σαββατοκύριακο έφτασε στο τέλος του κι οι πιο πολλοί από εμάς “γεμίζουμε” τις μπαταρίες μας για την εβδομάδα που ξεκινάει! Γι’ απόψε σκέφτηκα να δούμε τη συνέχεια της ιστορίας της “Συμμορίας των Μάγων”, της εντυπωσιακής ταινίας του 2013.

Ενάμιση χρόνο μετά το τελευταίο τους μεγάλο show/κόλπο, ο Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), ο Merritt McKinney (Woody Harrelson) κι ο Jack Wilder (Dave Franco) ζούνε κρυμμένοι και περιμένουν οδηγίες από τη μυστική οργάνωση του Ματιού. Αυτή τελικά έρχεται όταν οι τρεις τους, αλλά κι η νέα “Καβαλάρισσα”, Lula (Lizzy Caplan) αναλαμβάνουν να “ξεσκεπάσουν” τον επιχειρηματία Owen Case, που μέσω ενός νέου λογισμικού σκοπεύει να εκμεταλλευτεί προσωπικά δεδομένα χρηστών για δικό του όφελος. Το σχέδιό τους όμως δεν προχωράει όπως το υπολόγισαν και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, οι Καβαλάρηδες καταλήγουν μυστηριωδώς (ή μήπως μαγικά;) στο… Μακάο της Κίνας! Εκεί θα αναγκαστούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους αναθέτει ο πρώην συνεργάτης του Case και θεωρητικά… νεκρός (!) Walter Mabry (Daniel Radcliffe). Συγκεκριμένα, τους ζητά να κλέψουν το κύκλωμα που σκοπεύει ο Case να χρησιμοποιήσει για την εκμετάλλευση των δεδομένων. Παράλληλα οι “Καβαλάρηδες” εξακολουθούν να είναι το αντικείμενο του ενδιαφέροντος για τον πράκτορα του FBI Dylan Rhodes (Mark Ruffalo). Άραγε θα καταφέρουν να ξεμπλέξουν… μαγικά όπως και στο παρελθόν;

Το sequel της “Συμμορίας των Μάγων” βασίζεται στο σενάριο των Ed Solomon, Boaz Yakin (και οι δύο υπογράφουν το σενάριο της πρώτης ταινίας) και του Peter Chiarelli (“The Proposal”, 2009). Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας αναλαμβάνει ο Jon M. Chu (“Step Up 2: The Streets”, 2008).

Η αλήθεια είναι πως τα sequels κατά βάση με προβληματίζουν, καθώς έχω απογοητευτεί αρκετές φορές. Χαίρομαι, όμως, που μπορώ να πω πως η δεύτερη περιπέτεια των “Καβαλάρηδων” κατάφερε να μ’ εντυπωσιάσει και να γίνει η εξαίρεση στον κανόνα! Αν και υστερεί ελάχιστα σε ό,τι αφορά εντυπωσιακές σκηνές δράσης σε σχέση με την πρώτη, το “Now You See Me 2” καταφέρνει να συνδυάσει την περιπέτεια με την εξερεύνηση των ιστοριών και των προβληματισμών κάποιων (αν όχι όλων) των χαρακτήρων. Επιπλέον, ο σκηνοθέτης εστιάζει σε μικροσυγκρούσεις ανάμεσα στους “Καβαλάρηδες” για να καταλήξει πως μόνο αν συνεργαστούν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Κι αν και στο εξωτερικό η ταινία πήρε μέτριες κριτικές, προσωπικά θεωρώ πως προσφέρει ένα άκρως ευχάριστο δίωρο με δράση, χιούμορ και φυσικά… μαγεία!

Το εξαιρετικό cast της πρώτης ταινίας συγκεντρώνεται και πάλι, με μόνη απουσία εκείνη της Isla Fischer, η οποία αδυνατούσε να αναλάβει ξανά το ρόλο της Henley Reeves καθώς ήταν έγκυος εκείνη την περίοδο. Η είσοδος, όμως, της Lizzy Caplan αποζημιώνει και μάλιστα διασκεδάζει ως αυθόρμητη Lula.

Με λίγα λόγια; Καλή διασκέδαση κι ελπίζω να απολαύσετε την ταινία όπως κι εγώ!


Πρωταγωνιστούν: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan, Mark Rufallo, Daniel Radcliffe, Morgan Freeman, Michael Caine κ.α.

You may also like