Πρόταση για dvd: “Only You”

Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Πώς μου είστε; Άλλο ένα όμορφο καλοκαιρινό σαββατοκύριακο πλησιάζει στο τέλος του κι είναι ό,τι πρέπει για να γεμίσουμε λίγο ακόμη τις μπαταρίες με μία καλή ταινία στο σπίτι! Για απόψε σας προτείνω μία ρομαντική κομεντί την οποία τη λατρεύω! Όχι απλά επειδή πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος μου Robert Downey Jr. αλλά επειδή είναι μία απολαυστική ιστορία αγάπης, την οποία προσωπικά βλέπω ξανά και ξανά σε κάθε ευκαιρία. Ας μιλήσουμε για το πεπρωμένο…!

Η Faith (Marisa Tomei) είναι μία νέα κοπέλα που ετοιμάζεται για το γάμο της. Ένα τηλεφώνημα, όμως, από έναν παλιό φίλο του μνηστήρα της θα την αναστατώσει. Κι αυτό επειδή το όνομά του την “κυνηγάει” από την ηλικία των έντεκα όταν εμφανίζεται σ’ένα παιχνίδι με πίνακα Ouija. Πεπεισμένη πως ο Damon Bradley είναι το πεπρωμένο της, φεύγει εσπευσμένα για την Ιταλία αναζητώντας τον. Αντί για τον Damon, όμως, θα γνωρίσει τον Peter (Robert Downey Jr), ο οποίος την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να την κρατήσει κοντά του. Τελικά, σε τι ποσοστό της ζωής μας παίζει ρόλο το πεπρωμένο και σε τι οι δικές μας αποφάσεις;
Η ταινία “Only You” είναι μία έμπνευση της σεναριογράφου Diane Drake (“What Women Want”, 2000) με το σκηνοθέτη Norman Jewison (“The Thomas Crown Affair”, 1968) να υλοποιεί την ιστορία της Drake.

Σας ξάφνιασε που προτείνω ρομαντική κομεντί, σωστά; Κι όσοι ξέρετε την αδυναμία μου προς τον Robert Downey Jr. σκέφτεστε πιθανώς “οι αδυναμίες δεν κρύβονται”! Κι όμως, μέσα μου το αγοροκόριτσο συμβιώνει αρμονικά με το ρομαντικό στοιχείο μέσα μου. Το “Only You” είναι μία τρυφερή ιστορία που εμπνέεται από τις παλιές ρομαντικές ταινίες, όπως οι “Διακοπές στη Ρώμη” με τους Audrey Hepburn και τον Gregory Peck. Σε αντίθεση με ό,τι μας “σερβίρει” τελευταία το Hollywood, όπου το κεντρικό ζευγάρι συνειδητοποιεί (σχεδόν) μόνο χάρη στο σεξ πως είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον και με αστεία που μόνο ο σεναριογράφος καταλαβαίνει και γελάει, το “Only You” αφηγείται μία διαφορετική ιστορία αγάπης και εξερευνά πόσο τελικά τυχαίο είναι όταν βρίσκουμε το ταίρι μας.
Με φόντο γραφικά και ειδυλλιακά τοπία όπως πλατείες της Ρώμης και τα κανάλια της Βενετίας, οι χαρακτήρες αναζητούν τα όνειρά τους. Το αν είναι τελικά αυτά που τους αξίζουν ή όχι είναι στο χέρι τους να το αποφασίσουν. Και φυσικά η ταινία ξεδιπλώνει την πραγματική διάσταση του έρωτα: αυτή της μαγείας και του αναπάντεχου. Όλα αυτά τα στοιχεία συντελούν σε μία όμορφη ιστορία αγάπης ισάξια του “Pretty Woman”… όσες φορές και να τη δεις, απλά δεν τη βαριέσαι!

Στο τελικό αποτέλεσμα το λιθαράκι τους (ή μάλλον τον ακρογωνιαίο λίθο!) βάζουν οι Marisa Tomei και Robert Downey Jr., καθώς η μεταξύ τους χημεία θυμίζει εκείνη των πρωταγωνιστών του ’50 και του ’60. Η Marisa Tomei στο ρόλο της τρυφερής κι ονειροπόλας Faith (είναι άραγε τυχαία η επιλογή της Drake για το όνομα της ηρωίδας της;) κάνει τις ρομαντικές ψυχές (συμπεριλαμβανομένης εμού της ιδίας, δεν το κρύβω!) να ταυτιστούν μαζί της. Κι ενώ τα τελευταία χρόνια τον έχουμε συνηθίσει σε χαρακτήρες εγωκεντρικούς, τραχείς σε επίπεδα συμπεριφοράς και κυνικούς, σε αυτήν την ταινία ο Robert Downey Jr. αποκαλύπτει μία ευαίσθητη πλευρά μέσω του Peter. Λίγο με το πάθος που ενσταλάζει στο χαρακτήρα του, λίγο μ’ εκείνο το… “κουταβίσιο βλέμμα” κάθε φορά που κοιτάζει τη Faith, ο Robert Downey Jr. συμβάλλει στην εξέλιξη της μεταξύ τους ιστορίας, η οποία… είναι γραμμένη στα άστρα!
Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! *♬♪ “Only you can make all this world seem right…”♬♪ *


Πρωταγωνιστούν: Marisa Tomei, Robert Downey Jr., Bonnie Hunt, Joaquim de Almeida, Fisher Stevens, Billy Zane, Siobhan Fallon, John Benjamin Hickey κ.α.

You may also like