Πρόταση για dvd: Run All Night

Run All Night 1Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Βράδυ Κυριακής έφτασε κι ο καιρός ενδείκνυται για ταινία στο σπίτι και… χουχούλισμα με κουβερτούλα – ωραίο πράγμα, ε; Γι’ απόψε σας έχω μία ενδιαφέρουσα περιπέτεια με gangsters με πρωταγωνιστή το Liam Neeson.

Jimmy Conlon (Liam Neeson), γνωστός κι ως «Νεκροθάφτης» είναι ένας πρώην εκτελεστής και μέλος της ιρλανδικής μαφίας, της οποίας ηγείται ο Shawn Maguire (Ed Harris) με τον οποίο με τα χρόνια έχει αναπτύξει και μία δυνατή φιλία. Πλέον ζει απομονωμένος, με μόνη συντροφιά το αλκοόλ, μιας και ο γιος του, ο Mike (Joel Kinnaman) δε θέλει να έχει καμία σχέση μαζί του. Οι ισορροπίες όμως θα διαταραχθούν όταν ο Mike γίνει μάρτυρας της δολοφονίας ενός Αλβανού μαφιόζου από το γιο του Shawn, το Danny (Boyd Holbrook), έπειτα από ένα «επαγγελματικό» ναυάγιο ανάμεσα στο Danny και την Αλβανική μαφία. Το καλό είναι ότι ο Jimmy φτάνει εγκαίρως ώστε να προστατεύσει το Mike. Το κακό είναι πως προστατεύοντας το Mike, ο Jimmy σκοτώνει το Danny. Κι ο Shawn ζητά αίμα, και πιο συγκεκριμένα, του γιου του Jimmy. Τώρα ο Mike πρέπει να αφήσει τον πατέρα του να τον βοηθήσει ώστε να πάψουν να κυνηγούν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του. Για μία νύχτα, οι δυο τους πρέπει (θέλουν δε θέλουν) να συνεργαστούν και να αφήσουν πίσω όσα τους χωρίζουν – τα οποία είναι και πολλά, για να λέμε την αλήθεια.

Η «Νυχτερινή Καταδίωξη» είναι μία ταινία σε σενάριο του Brad Ingelsby («Out Of The Furnace») και σε σκηνοθεσία του Jaume Collet-Serra («Unknown»).
Αν και με ομολογουμένως προβλέψιμες τις όποιες εξελίξεις, η ταινία κρατά το ενδιαφέρον του θεατή όχι μόνο με τις καλοδουλεμένες σκηνές δράσης όσο και με τις συγκρούσεις των χαρακτήρων. Η μία σύγκρουση ανάμεσα στο Shawn και το Jimmy είναι στην ουσία η προσπάθεια επίτευξης του «οφθαλμού αντί οφθαλμού». Η ζωή του Mike για τη ζωή του Danny, έτσι «απλά» τα έχει στο μυαλό του ο Shawn. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται έντονα πως και οι δύο πλευρές αυτής της διαμάχης βρίσκονται σ’ ένα σημείο όπου εύχονται να μην έφταναν εκεί τα πράγματα. Κι αυτό αποτυπώνεται στην ταινία.

Run All Night 4Κι αν και κομμάτι «κλισέ» οι διαφορές ανάμεσα στο Jimmy και το γιο του (αποξενωμένος πατέρας έρχεται κοντά στο γιο του μέσα από αναπάντεχες συνθήκες κλπ.), το καλό είναι πως δε σε αφήνει κι αδιάφορο. Κι ακόμη κι αν προβλέπεις την έκβαση της κατάστασης ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες (no spoiling intended here!), η εξέλιξη της δράσης σε κρατά σε εγρήγορση χωρίς να αγνοείς τη σχέση που σταδιακά διαμορφώνεται ανάμεσα σε πατέρα και γιο.

«Πρωτοστάτης» του cast είναι ο Liam Neeson, ο οποίος μοιάζει να βρίσκεται στα νερά του, ειδικά μετά το franchise «Taken» (ασχέτως του ότι εκεί υποδυόταν τον πρώην πράκτορα της CIA Κι όχι εκτελεστή της μαφίας). Επιπλέον καταφέρνει να κάνει συμπαθή στο θεατή έναν πολύπλοκο χαρακτήρα, ο οποίος στοιχειώνεται από τους δαίμονές του (που δεν είναι και λίγοι) διεκδικώντας την ευκαιρία για εξιλέωση, η οποία του δίνεται μέσω της προσπάθειάς του να προστατεύσει το γιο του. Αξιοπρόσεκτη είναι κι η ερμηνεία του Ed Harris στο ρόλο του αρχιμαφιόζου που δε χάνει μόνο το γιο του, αλλά και τη σχέση του με τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του.
Σας εύχομαι καλή διασκέδαση!

Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman, Boyd Holbrook, Vincent D’Onofrio, Bruce McGill κ.α.

You may also like