Πρόταση για dvd: “Rush”

Rush 2Ο James Hunt (Chris Hemsworth) κι ο Niki Lauda (Daniel Brühl) ονειρεύονται να ανεβούν κατηγορία στις κούρσες, με απόλυτο όνειρο τις πίστες της Formula 1. Δύο αθλητές διαφορετικοί: ο πρώτος playboy, φίλος του «ζω επικίνδυνα» κι ο δεύτερος το ακριβώς αντίθετο, καθώς είναι πειθαρχημένος κι απόλυτα αφοσιωμένος στο να οδηγήσει το καλύτερο αυτοκίνητο για να φτάσει στην κορυφή. Η αντιπαλότητα ανάμεσά τους είναι θέμα χρόνου κι ο καθένας μέσω διαφορετικών οδών θα φτάσει τελικά το στόχο του. Μήπως, όμως, τελικά, αυτή η αντιπαλότητα είναι αναγκαία, επειδή με κάποιο «μαγικό» τρόπο, ο Hunt κι ο Lauda αλληλοσυμπληρώνονται;

Σε κάθε άθλημα εκ των πραγμάτων γεννώνται «κόντρες». Και κάπου εκεί βασίζεται το σενάριο του Βρετανού Peter Morgan («Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας», «Η Βασίλισσα» και «Frost/Nixon»). Χρειάστηκαν πολλά χρόνια μέχρι ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 Niki Lauda μοιραστεί με το κοινό την ιστορία της ιδιόρρυθμης σχέσης με τον επίσης πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή James Hunt κατά τη διάρκεια του Grand Prix του 1976. Η αλήθεια είναι πως για τις ανάγκες της ταινίας «φουσκώσανε» κάπως τα πράγματα, καθώς ο ίδιος ο Αυστριακός δηλώνει πως «εντός πίστας ναι, ήμασταν αντίπαλοι. Αλλά σεβόταν πάντα ο ένας τον άλλον». Παρά το «φούσκωμα» αυτό, όμως, ο σκηνοθέτης Ron Howard («Απόλλων 13», «Ένας Υπέροχος Άνθρωπος» και «Κώδικας Da Vinci») δεν έχασε το κυριότερο νόημα της σχέσης ανάμεσα στους δύο αθλητές: το γεγονός πως αυτή τους η διαφορετικότητα που υπήρχε ανάμεσά τους, ήταν απαραίτητη για να γίνουν τελικά αυτοί που έγιναν.

Εν ολίγοις το «Rush» είναι μία boys’ flick (παράφραση του «chick flick» για τις οποίες συχνά τα κορίτσια γίνονται θύματα «καζούρας»!) χωρίς αυτό να σημαίνει πως απευθύνεται αποκλειστικά στ’ αγόρια της παρέας του The K-Magazine! ΟΚ, παραδέχομαι πως ήθελα να βάλω μία ταινία «φιλική» στο ανδρικό κοινό μας, αλλά κορίτσια μην αγχώνεστε! Αφήστε που μπορείτε τελικά να σας κινήσει και την περιέργεια για αυτή τη φημισμένη έξαψη που δημιουργεί η Formula 1! Αν, τώρα, δεν αντέχετε σκληρές σκηνές με τραύματα κλπ., ε, θα κάνετε λίγη υπομονή! Άντε, ίσως σας παρηγορήσει το οφθαλμόλουτρο που προσφέρει άπλετα ο Chris Hemsworth! :P

Όσον αφορά τους δύο πρωταγωνιστές, ο Ισπανός Daniel Brühl («Goodbye, Lenin!», «Άδωξοι Μπάσταρδη» και «Το Τελεσίγραφο του Bourne») μοιάζει να «μπαίνει» στο πετσί του ρόλου του Αυστριακού Lauda. Σ’ αυτό βέβαια βοήθησε κι η καθοδήγηση του ίδιου του Lauda, ο οποίος του αφιέρωσε χρόνο όχι μόνο για να μιλήσει γερμανικά με περισσότερη ευχέρεια, αλλά τον πήγε και το Grand Prix της Βραζιλίας για να μάθει τεχνικές αναφορικά με τη Formula 1.

Rush 6O Chris Hemsworth από μέρους του προσπαθεί να αποποιηθεί – τρόπον τινά – τη «ρετσινιά» του Thor. Κακά τα ψέμματα, στην αρχή τον έβλεπα κι έλεγα «πάρε, ωρέ, το Mjölnir ανά χείρας κι άλλαξέ τους τον αδόξαστο στην πίστα!»! Γελάτε, ε; Να δω εσείς τι θα πείτε! Τέλος πάντων, επιστρέφουμε στο «Rush». Παρά το γεγονός πως δεν είχε την τύχη του συμπρωταγωνιστή του να τον καθοδηγήσει ο «αληθινός» James Hunt (ο Βρετανός οδηγός πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1993 σε ηλικία 45 ετών), ο Αυστραλός ηθοποιός καλύπτει τις ανάγκες του ρόλου. Ας το ομολογήσουμε, το – αντικειμενικά πάντα! – look του γόη βοηθάει για έναν τέτοιο ρόλο, αλλά σίγουρα ο ίδιος ο Hemsworth δεν «αναλώνεται» σε αυτό.
Με λίγα λόγια, αγόρια, παραγγείλετε πίτσα! Και κορίτσια; Τις ερωτήσεις σας για την F1 ΟΤΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ!

http://www.youtube.com/watch?v=k0WwpJZKTLQ

Πρωταγωνιστούν: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino, Natalie Dormer κ.α.

You may also like