Πρόταση για dvd : Serendipity, από την Αντ. Αδαμοπούλου

serendipity_1Γεια σας και πάλι, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Είστε καλά; Πώς τα περάσατε το σαββατοκύριακό σας; Ελπίζω υπέροχα!
Το αφιέρωμά μας στα Χριστούγεννα συνεχίζεται και για απόψε σας έχω μία ταινία, η οποία επιβεβαιώνει πως τα Χριστούγεννα η μαγεία πλανάται στην ατμόσφαιρα. Γιατί, αν η μοίρα δεν είναι μαγεία… τότε δεν ξέρω τι είναι!

Ο Jonathan (John Cusack) γνωρίζει για πρώτη φορά της Sara (Kate Beckinsale) στα Bloomingdale’s, όπου κι οι δύο επιθυμούν να αγοράσουν το ίδιο ζευγάρι γάντια για δώρο Χριστουγέννων. Κι οι δύο είναι δεσμευμένοι, αλλά παρ’ όλα αυτά καταλήγουν να περνούν χρόνο μαζί, με παγωτό στο Serendipity 3. Όταν ο Jonathan της ζητά να ξαναβρεθούν, η Sara επιλέγει να αφήσει τη μοίρα να το αποφασίσει αυτό. Πώς θα γίνει αυτό; Πρέπει αυτή να βρει το χαρτονόμισμα των πέντε δολαρίων όπου ο Jonathan έχει γράψει το όνομα και το τηλέφωνό του κι αυτός να βρει το αντίτυπο του «Έρωτα στα Χρόνια της Χολέρας» όπου είναι τα δικά της στοιχεία. Και τότε θα χωρίσουν τους δρόμους τους. Άραγε θα τους βοηθήσει η μοίρα να ξανασυναντηθούν; Κι αν ναι, πώς θα τους βρει;

serendipity-movie-quotes-zbsi6z0nΤο σενάριο του «Serendipity» υπογράφει ο Marc Klein («A Good Year», «Mirror Mirror») και τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Peter Chelsom («The Mighty», «Shall We Dance?»). Και μπορεί να πρόκειται για ρομαντική κομεντί του τύπου «boy meets girl», αλλά εδώ δε μιλάμε για το μοτίβο «τα φτιάχνουμε – τα χαλάμε – τα ξαναφτιάχνουμε – παρεξηγούμαστε – ζούμε happily ever after».
Επειδή όλη η ιστορία βασίζεται στο γεγονός πως οι ήρωες – τρόπον τινά – αφήνονται στην τύχη τους, δημιουργεί μία γλυκιά αγωνία στο θεατή. Ειδικά στις σκηνές όπου φαίνεται πόσο κοντά έφτασαν ο ένας στον άλλον και πώς για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου ή μία μικρή συγκυρία πάλι χάθηκαν. Επιπλέον, όλα εξελίσσονται την περίοδο των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να μας θυμίζει αυτό που προείπα: πόσοι εκπληκτικοί τρόποι υπάρχουν για να εκδηλωθεί η μαγεία της εποχής! Και φυσικά βοηθάει η επιλογή των John Cusack και Kate Beckinsale για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους!

Απόψε, λοιπόν, που κι οι θερμοκρασίες έχουν πέσει, ξαναπιάστε την κουβερτούλα να χουχουλιάσετε κι απολαύστε μία ιδιαίτερη και κυρίως ΜΑΓΙΚΗ ρομαντική κομεντί!

Πρωταγωνιστούν: John Cusack, Kate Beckinsale, Bridget Moynahan, Eugene Levy, Jeremy Piven, John Corbett κ.α.

You may also like