Πρόταση για dvd : “Sleepless in Seattle”

Sleepless in Seattle 1Έχοντας χάσει τη γυναίκα του, ο Sam Baldwin (Tom Hanks) αποφασίζει να μετακομίσει από το Σικάγο στο Seattle μαζί με το μικρό του γιο, Jonah (Ross Malinger). Παρά το γεγονός πως η μετακόμιση αναμενόταν να βοηθήσει στο πένθος του πατέρα του, ο Jonah εξακολουθεί να τον βλέπει θλιμμένο. Έτσι μία Παραμονή Χριστουγέννων αποφασίζει να πάρει στην ψυχολόγο ενός ραδιοσταθμού και να πει την ευχή του: να βρει ο μπαμπάς του μία νέα σύζυγο. Την εκπομπή ακούει από τη Βαλτιμόρη η Annie (Meg Ryan) η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Walter (Bill Pullman). Αυτό όμως που σίγουρα δεν περίμενε η Annie είναι πως δύο φωνές σε μία ραδιοφωνική εκπομπή θα άλλαζαν τόσο τη ζωή της, καθώς αυτόματα αναθεωρεί μήπως όντως κάνει καλά που ετοιμάζεται για το γάμο αυτό.

Ο «Άγρυπνος στο Seattle» της – εκλιπούσης από τον Ιούνιο του 2012 – Nora Ephron είναι μία ρομαντική ταινία με την αλάνθαστη συνταγή που μας χάρισε με ταινίες όπως το «When Harry Met Sally» και το «Έχετε Μήνυμα στον Υπολογιστή Σας». Επίσης φαίνεται να μην προσπάθησε ιδιαίτερα να αρνηθεί το γεγονός πως μεγάλο μέρος της έμπνευσης οφείλεται στην ταινία του 1957 «An Affair to Remember» με τον Cary Grant και τη Deborah Kerr. Διόλου τυχαίο άλλωστε που η ταινία γίνεται συχνά σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια του «Άγρυπνου».

Ναι, καλά διαβάσατε! Σαν προτείνω άλλη μία ρομαντική κομεντί για την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Μόνο που δεν είναι από εκείνες τις σαχλές που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια και που – κακώς – έχουμε συνηθίσει. Ο «Άγρυπνος στο Seattle» είναι ίσως από τις λίγες ταινίες του τύπου που μπορεί κάποιος να δει ευχάριστα ξανά και ξανά.

 

Sleepless in Seattle 2Η ταινία καταφέρνει και σε κρατά σε μία γλυκιά αγωνία που μόνο η Ephron μπορούσε να πετύχει. Κι επιπλέον, παρ’όλο που δεν είναι αμιγώς Χριστουγεννιάτική ή Πρωτοχρονιάτικη ταινία, και μόνο το γεγονός πως ο Jonah κάνει την καθοριστική κλήση την Παραμονή των Χριστουγέννων είναι μεγάλο μέρος της περιβόητης Χριστουγεννιάτικης μαγείας. Ένα παιδί εύχεται να βρει μία νέα μαμά. Και στην άλλη άκρη της Αμερικής μία γυναίκα νιώθει αυτή η ευχή να την τραβάει μυστηριωδώς σα μαγνήτης προς τον πενθούντα Sam. Άλλωστε κι ο έρωτας… μαγεία είναι!
Και βέβαια ένας σημαντικός λόγος για να δείτε τον «Άγρυπνο» χουχουλιάζοντας είναι η μοναδική χημεία ανάμεσα τον Tom Hanks και τη Meg Ryan! Θυμηθείτε απλά τις άλλες δύο ταινίες όπου συμπρωταγωνίστησαν, το «Τζο ενάντια στο Ηφαίστειο» και το «Έχετε Μήνυμα». Ε, δε νομίζω να θέλετε να πω περαιτέρω! Έχοντας δει έστω μία από αυτές τις ταινίες, αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω!

Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Meg Ryan, Ross Malinger, Bill Pullman, Rosie O’Donnell, Rita Wilson, Victor Garber, David Hyde Pierce κ.α.

You may also like