Πρόταση για dvd : The Other Boleyn Girl

Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Και καλό μήνα! Ελπίζω να είστε στο φινάλε ενός όμορφου σαββατοκύριακου και να μη σας ξεγέλασαν (πολύ) σήμερα! Επίσης, μην ξεχνάμε πως από αύριο ξεκινάει η Μεγάλη Βδομάδα, με τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης να είναι στην “τελική ευθεία”. Το βράδυ της Κυριακής εξακολουθεί να είναι ιδανικό για να γεμίσουμε ενέργεια για τις επόμενες μέρες και μία καλή ταινία πάντα ενδείκνυται! Απόψε, λοιπόν, ταξιδεύουμε στο Μεσαίωνα…

Αγγλία, 16ος αιώνας. Ο γάμος του Βασιλιά Ερρίκου Η’ (Eric Bana) με την Αικατερίνη της Αραγονίας (Ana Torrent) περνά κρίση, καθώς εκείνη δεν του έχει χαρίσει ακόμη διάδοχο για το θρόνο. Η οικογένεια Boleyn, βλέποντας την ευκαιρία να αποκατασταθούν κοινωνικά και οικονομικά, συμμετέχουν σε μία ίντριγκα κατά την οποία η μεγαλύτερη κόρη τους, Anne(Natalie Portman) θα σαγηνεύσει το βασιλιά για να γεννήσει το διάδοχο που αυτός τόσο επιθυμεί. Στη μέση όμως, θα μπει άθελά της η αδερφή της Mary (Scarlett Johansson), την οποία θα ποθήσει ο Ερρίκος – όσοι έχετε διαβάσει την ιστορία του, θα θυμάστε πως ήταν… μπερμπάντης!). Και σύντομα θα ξεκινήσει μία καλολαδωμένη μηχανή που θα ταράξει την ιστορία της Αγγλίας (ειδικά σε θρησκευτικό επίπεδο), με αποκορύφωμα την καταγωγή της Ελισάβετ Α’, της πιο δημοφιλούς Βασίλισσας της χώρας ανά τους αιώνας.

Η ταινία “Η Άλλη Ερωμένη Του Βασιλιά” βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Phlippa Gregory, με τη διασκευή του σεναρίου να φέρει την υπογραφή του Peter Morgan (“The Queen”, 2006). Η σκηνοθεσία είναι του Justin Chadwick (“ Tulip Fever”, 2017).

Αν σας αρέσουν οι ταινίες εποχής που περιλαμβάνουν ίντριγκα στο έπακρο, τότε το “The Other Boleyn Girl” είναι για σας! Πρόκειται για μία ταινία που δίνει μία ενδελεχή ματιά ίσως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της εποχής (αυτό της ρήξης του Βασιλιά με την Καθολική Εκκλησία), διατηρώντας το ενδιαφέρον του θεατή και κινητοποιώντας τον να αναζητήσει περισσότερα στοιχεία για εκείνη την περίοδο. Από κινηματογραφική άποψη, μιλάμε για μία παραγωγή αξιοπρόσεκτη, με το σκηνοθέτη να δίνει μία σαγηνευτική σκοπιά σε μία ταραχώδη εποχή της αγγλικής ιστορίας. Δε θα κρύψω πως ιδιαίτερο ρόλο στις ταινίες εποχής έχουν η φωτογραφία/σκηνογραφία και ασφαλώς τα κοστούμια, με τα δύο τμήματα της παραγωγής να αποδεικνύουν πως πήγαιναν… διαβασμένοι στη δουλειά! Επιγραμματικά, στην οθόνη μας φτάνει μία ιστορία που γεννά το ενδιαφέρον για να ανοίξουμε ένα ιστορικό βιβλίο παραπάνω (οι… accuracy freaks θα με νιώσουν!) και με ένα απολαυστικό οπτικό αποτέλεσμα.

Για τον Eric Bana στο ρόλο του Ερρίκου Η’ θα παραδεχθώ πως ο ηθοποιός προσπάθησε να μεταφέρει τον επιβλητικό βασιλιά, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι η μόνη ίσως παραφωνία στην ταινία… Δε μπορεί, ρε Hollywood, ο άνθρωπος! Οπότε είναι λογικό να προτιμήσω να αναφερθώ στο δίδυμο των Portman και Johansson που υποδύονται τις δύο αδερφές που θα βρεθούν αντιμέτωπες για χάρη του Βασιλιά. Η Scarlett Johansson αποδεικνύεται ικανότατη στο ρόλο της ντροπαλής Mary και μπορεί να πει κανείς πως είναι το yin για το yang της αποφασισμένης και φιλόδοξης Anne της Natalie Portman. Όσο για την ίδια της Portman; Κυριαρχεί στο ρόλο της Anne Boleyn ακόμη κι όταν βλέπει πως η ευκαιρία της να χαρίσει διάδοχο στο βασιλιά εξανεμίζεται.

Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

Πρωταγωνιστούν: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana, Mark Rylance, Jim Sturgess, Kristin Scott Thomas, Benedict Cumberbatch, Ana Torrent, Eddie Redmayne κ.α.

You may also like