Πρόταση για dvd: “This Means War” , από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου

8e656fb7e48ed48e6e695c2891c9bb92Βράδυ Κυριακής κι ο καιρός εμπνέει για να κουρνιάσει κανείς στον καναπέ και να χαλαρώσει με ταινία. Για απόψε σας έχω δράση, γέλιο και ρομάντζο… λίγο απ’ όλα, δηλαδή!

Ο FDR (Chris Pine) κι ο Tuck (Tom Hardy) είναι κολλητοί φίλοι και δουλεύουν μαζί στη CIA. Κι όταν λέμε δουλεύουν στη CIA, εννοούμε ότι αναλαμβάνουν πεδίο δράσης. You know: πιστολίδι, ξύλο, μάχες σε ταράτσες κλπ κλπ. Στον «ελεύθερο χρόνο» τους ο Tuck επιθυμεί να βρει μία κοπέλα για σοβαρή σχέση μια που ο γάμος του με την Katie (Abigail Spencer) δεν πήγε τόσο καλά – με μόνη εξαίρεση το γιο τους το Joe – ενώ ο FDR είναι γυναικοκατακτητής. Μέσω ενός site γνωριμιών ο Tuck θα γνωρίσει τη Lauren (Reese Witherspoon). Κι ο FDR θα γνωρίσει στο βίντεο κλαμπ… της Lauren! Όταν ανακαλύπτουν πως βγαίνουν με την ίδια γυναίκα, οι δύο φίλοι αποφασίζουν να μην της πούνε για την κατάσταση, αλλά να την αφήσουν να επιλέξει μόνη της. Βέβαια… ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κι επιστρατεύουν κάθε είδους τεχνική της CIA για να την παρακολουθήσουν, να βρούνε τι της αρέσει, αυξάνοντας ταυτόχρονα και το μεταξύ τους ανταγωνισμό. Μόνο που εκτός του ότι η Lauren κάποια στιγμή καταλαβαίνει τι συμβαίνει, αρχίζει και μπλέκεται κι η δουλειά των αγοριών στη μέση, μια που ένας διεθνής Γερμανός εγκληματίας επιστρέφει. Κι όλα μπερδεύονται… τρελά!

ab278aeb37ea04e87d0e90a0d9d084c2Ο σκηνοθέτης McG («Terminator: Salvation», «Charlie’s Angels» και «Charlie’s Angels: Full Throttle») παίρνει την ιστορία των Timothy Dowling («Σύζυγος για Ενοικίαση»), Simon Kinberg («Mr. & Mrs. Smith», «Sherlock Holmes») και Marcus Gautesen και μας προσφέρει μία ταινία γεμάτη ένταση, γέλιο και απρόβλεπτες καταστάσεις, οι οποίες εναλλάσσονται γρήγορα κι έξυπνα καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Τη μία στιγμή βλέπεις τον Tuck και τον FDR να σχεδιάζουν την επόμενη κίνησή τους για την αποστολή τους και την άλλη τους παρακολουθείς να ανταγωνίζονται για τη Lauren. Κι αυτό όχι μόνο κουραστικό δεν είναι, αλλά είναι και διασκεδαστικό!

Δε θα αναφερθώ στην ερμηνεία της Reese Witherspoon μια που είναι στο στοιχείο της… κωμωδία. Αν κι ίσως όταν εμπλέκεται και στο κομμάτι της περιπέτειας οφείλω να πω πως δεν έχει καμία σχέση με την Cameron Diaz, πχ, στο «Charlie’s Angels»… είναι πολύ καλύτερη! Επομένως αν έλεγα κάτι, θα ήταν σα «έδειχνα στον παππού μου τα’ αμπελοχώραφά του»! Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Chris Pine, ο οποίος είναι μυημένος στις περιπέτειες («Star Trek», «Jack Ryan»), αλλά του ταίριαξε «ταμάμ» κι ο ρόλος του womanizer που αποφασίζει να σοβαρευτεί!

This Means War 3Αυτός που με εξέπληξε ήταν ο Tom Hardy, μια που τον έχουμε συνηθίσει σε πιο «βαρείς» ρόλους (βλ. «Inception», «The Dark Knight Rises», «Κι ο Κλήρος Έπεσε στο Σμάιλυ»). Το να τον βλέπεις να εναλλάσσεται τόσο εύκολα από δυναμικό πράκτορα σε στοργικό πατέρα και ρομαντικό τύπο που αναζητά τον έρωτα της ζωής του είναι μία ευχάριστη «ανατροπή»!

Επομένως… sit back, relax, έχετε δίπλα σας ό,τι σνακ τραβάει η ψυχή σας κι απολαύστε μία cozy βραδιά με μία ταινία η οποία- το σίγουρο είναι πως- δε θα σας κάνει να βαρεθείτε!


Πρωταγωνιστούν: Chris Pine, Tom Hardy, Reese Witherspoon, Abigail Spencer, Angela Bassett, Rosemarie Harris, Til Schweiger, Chelsea Handler κ.α.

You may also like