Πρόταση για dvd:The Holiday

The Holiday 1Εντάξει, έχω πει πολλές φορές πως δεν είμαι μεγάλη fan των ρομαντικών κομεντί. Για να μην τα ισοπεδώσω όλα, όμως, απλά είμαι λίγο περίεργη. Οι ταινίες αυτής της κατηγορίας που θα μπορούσα άνετα να δω ξανά και ξανά είναι μετρημένες στα δάχτυλα.
Μία από αυτές τις ταινίες είναι και το «The Holiday», το οποίο πάντα βλέπω ευχάριστα και – προσωπική μου γνώμη – μετά το «Love Actually…» είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες με Χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα.
Η Iris (Kate Winslet) ζει στο Surrey, είναι δημιοσιογράφος και προσπαθεί να «επιβιώσει» από την κακή τροπή που πήρε ένας ανεκπλήρωτος έρωτας. Η Amanda (Cameron Diaz) είναι μία επιτυχημένη παραγωγών κινηματογραφικών trailers που ζει στο Los Angeles και που μόλις βγήκε από μία σχέση με άσχημο τέλος. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι οι δύο γυναίκες θέλουν να φύγουν μακριά από τις δυσάρετστες καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται. Η λύση του δίνεται μέσω ενός site ανταλλαγής οικιών για τις περιόδους των εορτών, όπου είχε καταχωρήσει η Iris το δικό της σπιτάκι. Έτσι δεν αργούν να ανταλλάξουν σπίτια για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η διαφυγή τους, όμως, θα τους φέρει νέες γνωριμίες και φυσικά ο έρωτας που πεισματικά είχαν αποκλείσει από τη ζωή τους δεν αργεί να κάνει την εμφάνισή του.

Το «The Holiday» φέρει την υπογραφή της Nancy Meyers τόσο για τη σκηνοθεσία, όσο και για το σενάριο. Η δημιουργός του «It’s Complicated» και του «Something’s Gotta Give» μας προσφέρει δύο ώρες γεμάτες συναίσθημα, χαμόγελα, αλλά και Χριστούγεννα. Άλλωστε, όσοι έχετε δει το «Something’s Gotta Give» θα επιβεβαιωθείτε πως στη Meyers αρέσουν οι γλυκές ανατροπές.

The Holiday 3Από τη μία η Iris βρίσκει έναν νέο φίλο στο πρόσωπο του ενενηντάχρονου πρώην σεναριογράφου Arthur Abbott (Eli Wallach), ο οποίος στην ουσία της λέει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της (χαρακτηριστικά της λέει «είσια η πρωταγωνίστρια και για κάποιον λόγο παίζει το ρόλο της καλύτερης φίλης») κι από την άλλη είναι η Amanda που μέσα της, όσο κι αν η ίδια δεν το πιστεύει, ψάχνει αυτό το κάτι που θα την κάνει να νιώσει κάτι τόσο έντονο που θα τη φτάσει στο σημείο να δακρύσει, μια που έχει να το κάνει από τα δεκαπέντε της! Κι επειδή τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με τη μαγεία και το θαύμα, το «θαύμα» που περιμένουν οι δύο γυναίκες όχι μόνο δεν αργεί, αλλά εμφανίζεται με τον πιο γλυκό τρόπο, που μόνο η Meyers μπορεί να τον απεικονίσει.

Η «μαεστρία» της Meyers καταφέρνει επίσης να δει κανείς με άλλο μάτι ηθοποιούς που σε άλλες ταινίες φαίνονταν όχι αδιάφοροι, αλλά όχι και χαρακτήρες που τρελαίνεσαι εν γένει να βλέπεις σε ταινίες. Εν προκειμένω με κατάφερε να δω με άλλο μάτι τους Cameron Diaz και Jack Black. Ομολογώ είχα βαρεθεί να βλέπω τη Diaz πάντα σαν το απόλυτο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε μία ταινία και στο «The Holiday», αν και στην αρχή ομολογώ ξεκίνησε κάπως έτσι, στην πορείε εξελίχθηκε πολύ καλύτερα. Ο δε Jack Black ήταν αστείος και γλυκός στο ρόλο του Miles, με εκείνα τα «νερόβραστα» αστεία που συνήθιζε σε ταινίες όπως το «Βαριά Ερωτευμένος».

The Holiday 4Όσο για την Kate Winslet και τον Jude Law; Η Winslet γλυκύτατη κι αυθεντική – καμία σχέση με τη Rose του «Τιτανικού» – κι ο Law ναι μεν ο γόης που διεκδικεί την Cameron Diaz, αλλά όταν στη συνέχεια ξετυλίγεται η δική του ιστορία μόνο συμπάθεια μπορεί να προκαλέσει. Μου άρεσε πάρα πολύ επίσης ο Eli Wallache στο ρόλο του Arthur που καταφέρνει να δει μέσα στην καρδιά της Iris. A, και διόλου άξια περιφρόνησης μία σύντομη εμφάνιση του Dustin Hoffman!
http://www.youtube.com/watch?v=vzUb1fOVjYU
Πρωταγωνιστούν: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black, Eli Wallache, Rufus Sewell, Edward Burns κ.α.

You may also like