Πως θα φτιάξετε μόνοι σας gniocchi

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα και κομμένες σε μεγάλους κύβους
600-700 γρ. αλεύρι, σκληρό
κρόκοι από 4 αβγά+2 αβγά ολόκληρα
150 γρ. πικάντικο, τριμμένο τυρί
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Αφού βράσουμε τις πατάτες τις βγάζουμε από το νερό, τις ξεφλουδίζουμε  και τις αφήνουμε για περίπου μία ώρα να στραγγίξουν και κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τις διαλύουμε με ένα πιρούνι ή με ειδικό εργαλείο που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε πουρέ. Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις στεγνώνουμε στον φούρνο, στους 80°C, για 40-50 λεπτά.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον πουρέ με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη και σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. Τα χαράζουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι, τα αραδιάζουμε  χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους σε μία επιφάνεια εργασίας (κοπής)  και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Αν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3 λίτρα νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε προσεκτικά τα νιόκι στο νερό μόλις αρχίσει να βράζει και τα βγάζουμε με μία σουρωτή κουτάλα μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας.

You may also like