Πως να καθαρίσετε τα “κιτρινισμένα” νύχια….

από τη Μαρία Νούση

 

Το πρόβλημα των “κίτρινων νυχιών”, μπορεί να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας ένα προϊόν που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα, όπως το λεμόνι.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να περάσουμε την επιφάνεια των νυχιών με λίγο χυμό λεμονιού. Έπειτα από ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία, τα νύχια θα αποκτήσουν το φυσιολογικό τους χρώμα.

Όμως το λεμόνι, αν και είναι φυσικό λευκαντικό, καμιά φορά δεν αρκεί, ειδικά αν έχουμε συνέχεια βαμμένα τα νύχια μας.

Όταν λοιπόν βάφουμε τα νύχια μας είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε βάση για να τα προστατεύουμε από τις χρωστικές των βερνικιών.  Καλό θα ήταν ακόμα να μην αφήνουμε πολλές μέρες βαμμένα τα νύχια μας με το ίδιο βερνίκι.  Καθώς και να τα αφήνουμε, για όσο μπορούμε, φυσικά (χωρίς βερνίκι ή βάση) ανάμεσα στα μανικιούρ για να αναπνέουν.  Αν παρόλα αυτά παραμένουν κίτρινα κυκλοφορούν στην αγορά διάφορες λίμες (buffers) για να τρίβουμε ελαφρώς την επιφάνεια των νυχιών ώστε να αποκτούν πάλι το φυσικό τους χρώμα.
Ωστόσο η υπερβολική χρήση  τέτοιου τύπου λίμας μπορεί να κάνει τα νύχια μας λεπτά και εύθραυστα.  Τις χρησιμοποιούμε με μέτρο για όμορφα και υγιή νύχια!!

 

You may also like