Πως να φτιάξετε υπέροχες τραγανές τηγανητές πατάτες, από τη Νατάσσα Σχοινά

Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, οι τηγανητές πατάτες, έχει κι αυτό την τέχνη του. Ακολουθείστε τον παρακάτω τρόπο μαγειρέματος για να φτιάχνετε τις καλύτερες τηγανητές πατάτες.

Υλικά (4 μερίδες):
-3 μεγάλες πατάτες
-700ml φυτικό λάδι
-Αλάτι
-Κέτσαπ

Διαδικασία: 

*Το μυστικό κρύβεται στο να τηγανίσεις τις πατάτες 2 φορές!

french-friesΤρίψε τις πατάτες αλλά μην τις ξεφλουδίσεις. Κόψε τες στα δύο κατά μήκος. Μετά, κόψε το κάθε μισό σε 6 κομμάτια (ή όσα εσύ προτιμάς). Τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ, κάλυψέ τες με κρύο νερό και άφησέ τες για 30 λεπτά.

Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μία βαθιά κατσαρόλα το λάδι και άφησέ το να βράσει καλά. Στράγγισε και στέγνωσε τελείως τις πατάτες με χαρτί. Έχε έτοιμο ένα πιάτο με 3 κομμάτια απορροφητικό χαρτί το ένα πάνω στο άλλο. Τηγάνισε τις πατάτες σε μικρές δόσεις, μέχρι το λάδι να σταματήσει να πιτσιλάει, για περίπου 3 λεπτά. Με μία τρυπητή κουτάλα βγάλτες από το λάδι και τοποθέτησέ τες στο πιάτο που έχεις ετοιμάσει. Ακόμα, οι πατάτες δεν θα είναι τραγανές.

Βράσε ακόμη περισσότερο το λάδι και ετοίμασε ένα άλλο πιάτο με χαρτί. Επανάλαβε το τηγάνισμα σε μικρές δόσεις, μέχρι οι πατάτες να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν ένα χρυσο-καφέ χρώμα. Τέλος, αφαίρεσέ τες από το τηγάνι και ρίξε αλάτι, όσο ακόμα καίνε. Σέρβιρέ τες με κέτσαπ.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: delish.com, nelement 

You may also like