Πως να χάσουμε γρήγορα λίπος, από τον Κωνσταντίνο Κατσαντώνη (part 2)

Την προηγούμενη εβδομάδα ο personal trainer, Κωνσταντίνος Κατσαντώνης μας έγραψε για τη σχέση που πρέπει να έχουμε με τη ζυγαριά, τις θερμίδες και μας πρότεινε να κάνουμε Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση. Σήμερα, οι συμβουλές του μας οδηγούν ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στο να χάσουμε με τον σωστό τρόπο περιττό λίπος.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερα, “καλά” λιπαρά:

Η κατανάλωση αρκετών από τα καλά λιπαρά, θα βοηθήσει να χάσουμε λίπος, να χτίσουμε μύες και τη γρήγορη επαναφορά του οργανισμού μετά από την προπόνηση. Τα υγιεινά λιπαρά, έχουν επίσης και μυριάδες οφέλη για την υγεία μας, ειδικότερα για την καρδιά.

Όμως,ποια είναι τα “καλά” λιπαρά; Τα πολυακόρεστα (ειδικά τα ωμέγα-3) όπως αυτά που βρίσκονται στα ψάρια και στα καρύδια, και τα μονοακόρεστα, όπως αυτά που βρίσκονται στο φυστικοβούτυρο, στο ελαιόλαδο, στους κρόκους των αυγών και στο ιχθυέλαιο.

Μειώστε τους υδατάνθρακες:

Η έμφαση που έχει δοθεί στις δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων έχει χωρίσει πολλούς ανθρώπους σε στρατόπεδα “υπέρ” και “κατά των χαμηλών υδρογονανθράκων. Με όποιο μέρος και αν είστε, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η μείωση πρόσληψης υδατανθράκων -ειδικά της ζάχαρης και του άμυλου – θα βοηθήσει στην προσπάθεια, απώλειας λίπους. ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι να αποκλείσουμε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή μας, γιατί αυτό θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Οι υδατάνθρακες που καταναλώνουμε πρέπει να προέρχονται από πηγές, όπως το αλεύρι βρώμης και τα λαχανικά.

Η χρονική στιγμή της πρόσληψης των υδατανθράκων, επηρεάζει και την καύση του λίπους. Προτείνεται να καταναλώνουμε τους περισσότερους υδατάνθρακες το πρωί, όπως και ανάμεσα στις προπονήσεις.

Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεϊνών:

Η αύξηση της πρόληψης πρωτεΐνης, θα αυξήσει το μεταβολισμό, θα βοηθήσει να διατηρήσουμε τη μυϊκή μας μάζα, γιατί και τα δύο βοηθούν στο κάψιμο λίπους. Στην πραγματικότητα, το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες όταν καταναλώνουμε πρωτεΐνες παρά, όταν χωνεύει είτε λιπαρά είτε υδατάνθρακες. Αυτό, ίσως, εξηγεί γιατί η καύση λίπους από τη λήψη περισσότερων πρωτεϊνών, επιβεβαιώθηκε από το American Journal of Physiology. Σε μία ομάδα χορηγήθηκε τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες (μόλις πάνω από 1 γραμμάριο ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα) ενώ η δεύτερη ομάδα κατανάλωσε μια ποσότητα κοντά στην διαιτητικά συνιστώμενη. Η ομάδα με τη δίαιτα υψηλότερης πρωτεΐνης έκαψε και το περισσότερο λίπος.

Τρώτε 6 μικρότερα γεύματα μέσα στη μέρα:

Αυτό εξασφαλίζει ότι θα παρέχουμε στο σώμα μας τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να χτίσουμε μύες και να κάψουμε λίπος. Αυτό, αποτρέπει επίσης τον οργανισμό να πέσει σε λειτουργία πείνας, κάτι το οποίο μπορεί θα συμβεί όταν μεσολαβεί πολύς χρόνος μεταξύ των γευμάτων.

Αν συμβεί αυτό, το σώμα μας θα αρχίσει να καίει μύες για ενέργεια και να αυξάνει τα αποθέματα σωματικού λίπους, καθώς και να επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Είναι ένα αποτέλεσμα, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουμε να συμβεί.

Τα παραπάνω, είναι κάποια ελάχιστα, από τα πολλά tipsπου υπάρχουν. Να θυμάστε πάντα,ότι το σώμα μας είναι ένα εργοστάσιο χημείας και πρέπει να το αγαπάμε, άρα και να το προσέχουμε πολύ,αν θέλουμε να μας αγαπάει, οπότε να μας προσέχει και αυτό.

 

Infinity Fitness
Αγ. Ιωάννη Θεολόγου 36-38, Χολαργός
Τ: 21 1405 6024
http://www.infinityfitness.gr
https://www.facebook.com/infinityfitness.gr

 

You may also like