Πως να χάσουμε τα κιλά των διακοπών εύκολα & άμεσα;

9c1c505a21a79360668bb1fc6b7858bdΜπορεί το καλοκαιράκι να τελείωσε, όμως, μπροστά μας βρίσκεται ένα πολύ όμορφο και δροσερό φθινόπωρο που μπορεί να μας δώσει πολλές ευκαιρίες για ανανέωση. Και ποιος μήνας είναι καλύτερος για ανανέωση, από τον Σεπτέμβρη; Ακόμη κι αν το καλοκαίρι φεύγοντας άφησε πίσω του μερικά παραπανίσια κιλά, μην σκάτε! Πιάστε μολύβι και χαρτί ανά χείρας και σημειώστε ποιες μικρές αλλαγές πρέπει να κάνετε στο διατροφολόγιό σας για να ξεφορτωθείτε επιτέλους τα 2-3 (οκ μπορεί να ήταν και 5!) κιλάκια των διακοπών…
Μικρά διατροφικά μυστικά για να μειώσετε τις θερμίδες χωρίς να νιώσετε στέρηση και πείνα…

  • Βάλτε τη σαλάτα καθημερινά στη διατροφή σας. Οτιδήποτε κι αν τρώτε συνοδέψτε το πάντα με σαλάτα εποχής. Αποφύγετε να βάλετε μεγάλη ποσότητα λαδιού και φυσικά, καθόλου dressing. Φροντίστε η σαλάτα να περιέχει λαχανικά διαφόρων χρωμάτων. Προτιμήστε λαχανικά που είναι φτωχά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που είναι χρήσιμα για τη διατήρηση της υγείας του οργανισμού. Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα γεύμα με μία πλήρη σαλάτα (δηλαδή μία που να περιέχει λαχανικά εποχής, μία τροφή που να περιέχει πρωτεΐνη- αβγό, τυρί, τόνος, κοτόπουλο, σολομός -, αντί για σος βάλτε ξίδι ή λεμόνι για έξτρα γεύση).
  • Προτιμήστε τα λαχανικά και τις πατάτες μαγειρεμένες στον ατμό. Όταν βράζετε τα λαχανικά ή τα χόρτα σας χρησιμοποιήστε μόνο όσο νερό χρειάζεται και δοκιμάστε να μην τα βράσετε πολλή ώρα.
  •  Προτιμήστε δημητριακά και ψωμί ολικής αλέσεως, ενώ τα γαλακτοκομικά είναι καλό να είναι χαμηλών λιπαρών, όχι όμως 0%.
  •  Φωτίστε καλά το χώρο σας όταν τρώτε. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν τρώμε σε σκοτεινό χώρο ή παρακολουθώντας τηλεόραση τρώμε περισσότερη ποσότητα φαγητού.
  • Βάλτε στον καφέ σας μία κουταλιά λιγότερη ζάχαρη την ημέρα. Μακροπρόθεσμα θα έχετε γλιτώσει από πολλές επιπλέον θερμίδες χωρίς να αντιληφθείτε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην καθημερινή αγαπημένη σας συνήθεια.
  • 0646d25d9f91b931921ee9156806e927Βάλτε τα φρούτα στη διατροφή σας. Επιλέξτε ένα πιο υγιεινό σνακ για το γραφείο, όπως φρούτα εποχής, πράσινη σαλάτα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε το junk food και αν νιώσετε κάποια μέρα ότι το θέλετε απεγνωσμένα, δοκιμάστε να το φτιάξετε μόνοι στο σπίτι. Έτσι, και θα φάτε κάτι και πιο θρεπτικό και με λιγότερες θερμίδες.
  •  Προσπαθήστε να θέτετε ένα στόχο τη φορά και να είναι πραγματοποιήσιμος. Τι εννοώ; Κάθε βδομάδα ζητήστε από τον εαυτό σας να πετύχει κάτι συγκεκριμένο και απτό και όταν το επιτύχει επιβραβεύστε τον για αυτή την επιτυχία. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα επιτυγχάνετε πιο εύκολα αυτό που επιδιώκετε.

Να θυμάστε ότι ακόμη κι αν τις πρώτες ημέρες οι προσπάθειές σας είναι αποτυχημένες σιγά- σιγά ο οργανισμός σας θα αρχίσει να σας υπακούει και θα ξαναβρεί τη χαμένη, μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές, φόρμα του.

Και καλή επιτυχία!

πηγή: Doctoranytime.gr/blog

You may also like