Πόσο θα κοστίζει ένα εισιτήριο στον τουριστικό πύραυλο του Jeff Bezos;

Πώς θα σας φαινόταν, αν σας λέγαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να νιώσετε σαν αστροναύτης και να δείτε από το διάστημα τη Γη και την καμπυλότητά της; Για μερικούς η ιδέα μπορεί να προκαλεί φόβο, όμως για άλλους η τόσο κοντινή γνωριμία με το διάστημα αποτελεί κάτι σαν μυσταγωγία και σίγουρα μία εμπειρία που δε σου τυχαίνει πολλές φορές στη ζωή (εξαιρουμένων των εργαζόμενων τηςNASA).

Η εταιρεία «Blue Origin»του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία και ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, προσφέρει έξι ανακλινόμενα καθίσματα με μεγάλα παράθυρα που θα παρέχουν την καλύτερη θέα στο επιβλητικό διάστημα. Ο New Shepard, όπως λέγεται ο πύραυλος που έχει κατασκευαστεί, θα μπορεί να προσφέρει στους επιβάτες του μερικά λεπτά απόλυτης μαγείας με θέα τη Γη.

Είναι μικρότερος από τον πύραυλο Falcon 9 της αντίπαλης εταιρείας Space Xτου Elon Musk, είναι επαναχρησιμοποιούμενος κι έχει κερδίσει πολλά βραβεία στο χώρο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού «για την επιτυχή επίδειξη της επαναχρησιμοποίησης των πυραύλων με το νέο όχημα διαστημικής πτήσης New Shepard μέσα από πέντε επιτυχημένα τεστ πτήσης ενός μονού ενισχυτή και κινητήρα, όλα τα οποία πραγματοποίησαν ηλεκτροκίνητες κατακόρυφες προσγειώσεις στη Γη.»

Φυσικά, μία τέτοια εμπειρία θα πραγματοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους με το αζημίωτο, αφού πηγές θέλουν το κόστος του ενός εισιτηρίου να ανέρχεται στα 200.000-300.000 δολάρια. Ήδη, σύμφωνα με το Reuters, 650 άνθρωποι έχουν πει το μεγάλο ναι στην τιμή και στην εμπειρία που θα έχουν να θυμούνται για όλη τους τη ζωή.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ τεστ εκτόξευσης κι επιστροφής, μερικά από τα οποία περιλάμβαναν και κούκλες. Ο ίδιος ο Bezos, πάντως, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να δούμε τα πρώτα ταξίδια μέσα στο 2018.

Η Blue Origin δε θα σταματήσει στο New Shepard και στην προσπάθεια που αυτός θα κάνει για να στείλει τουρίστες στο διάστημα κι εμείς έχουμε περιέργεια για το τι άλλο έχει να μας επιδείξει η τεχνολογία στο μέλλον.

 

You may also like