Πώς θα κοιμηθούμε καλύτερα τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού;

Τα tips που θα μας βοηθήσουν στο δύσκολο έργο…

Το καλοκαίρι το αγαπάμε, το λατρεύουμε, ανυπομονούμε από το Δεκέμβριο να έρθει, αλλά όσον αφορά στο θέμα του ύπνου εκείνη την περίοδο, καταφέρνει να γίνεται ο χειρότερός μας εφιάλτης. Μιλάμε για τις στιγμές εκείνες που παρά το ότι το σπίτι έχει γίνει καμπριολέ, επειδή έχουμε ανοίξει και το μικρότερο παραθυράκι για να νιώσουμε έστω και μια υποψία αέρα, το να κοιμηθούμε μέσα στο ψυγείο μάς μοιάζει η μοναδική σωτηρία. Κατά συνέπεια, δε θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, παρά να βρούμε τους τρόπους που θα απαλύνουν αυτήν την ανυπόφορη κατάσταση.

  1. Νερό πριν τον ύπνο.Πριν πέσετε να κοιμηθείτε, απολαύστε λίγο κρύο νερό. Αυτό δε θα βοηθήσει μόνο στο να ξεδιψάσετε στιγμιαία αλλά και στην αποκατάσταση του νερού που θα χάσετε κατά τη διάρκεια του ύπνου σας με τον ιδρώτα.
  1. Η ώρα του βραδινού. Όπως όταν στοχεύουμε στο να χάσουμε κιλά, έτσι κι όταν θέλουμε να κοιμηθούμε καλύτερα όταν έχει ζέστη το βράδυ, πρέπει να φροντίζουμε ώστε το δείπνο μας να είναι νωρίς κι όχι ακριβώς πριν κοιμηθούμε. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψουμε την πρόκληση στομαχικής αναστάτωσης και την κόπωση της καρδιάς και, ως εκ τούτου, την επιπλέον δυσφορία του οργανισμού.
  1. Επιλέξτε βαμβάκι. Όταν έρθει η στιγμή που θα ανεβάσετε στην ντουλάπα τα χειμερινά ρούχα, θυμηθείτε μαζί με αυτά να απομακρύνετε και τα σεντόνια που είναι φτιαγμένα από μετάξι, πολυεστέρα και σατέν, καθώς αυτά ανήκουν στις πιο κρύες νύχτες. Στη θέση τους προτιμήστε αυτά από βαμβάκι, ένα υλικό που αναπνέει πολύ καλύτερα και επιτρέπει τη ροή του αέρα.
  1. Δροσιστικό ντους. Αν τίποτα από τα παραπάνω δε φαίνεται να λειτουργεί, η επιλογή του ντους είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος. Ρυθμίστε το νερό σε μία χλιαρή προς κρύα θερμοκρασία και δροσίστε το σώμα σας, κατεβάζοντας τους βαθμούς που έχει πιάσει λόγω της ζέστης που υπάρχει στο χώρο.

You may also like