Πώς να απαλλαγείτε από τα πρησμένα μάτια

Τι είναι στην πραγματικότητα τα πρησμένα μάτια, και κυρίως που οφείλονται; Οι ειδικοί, χτυπάνε το καμπανάκι της υγείας μας, ισχυριζόμενοι πως κάποια διαταραχή στους λεμφαδένες ή στα νεφρά μας, μπορεί να είναι οι κύριοι λόγοι για την υπερβολική ποσότητα νερού που οδηγεί στα πρησμένα μάτια.

Εξοπλιστείτε με πολλές ποσότητες νερού και διουρητικών τροφών, όπως είναι τα λαχανικά και το τσάι, προκειμένου να αποβληθούν οι τοξίνες αλλά και η κατακράτηση των υγρών, που μας δίνει αυτό το αίσθημα του πρηξίματος σε όλο μας το σώμα. Ωστόσο, το ίδιο σημαντικό μπορεί να αποδειχθεί και ο σωστός, επαρκής και ποιοτικός ύπνος. Η πολύωρη εργασία μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, έχει αποδειχθεί πως δημιουργεί μαύρους κύκλους μιας και εξαιτίας της εξαιρετικά μικρής κίνησης των οφθαλμών δημιουργείται οίδημα στην περιοχή.

Διατηρήστε στο ψυγείο τα φακελάκια του χαμομηλιού και τοποθετήστε τα στην περιοχή των ματιών για γρήγορα και εμφανή αποτελέσματα. Η καφεΐνη που περιέχουν θα αποσυμφορήσουν αισθητά την περιοχή και θα σφίξουν την επιδερμίδα.

Η Aloe vera, γνωστή για τα καταπραϋντικά, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη  αποτελέσματα, μπορεί να βοηθήσει στο πρήξιμο. Χρησιμοποιήστε την σε μορφή gel και εφαρμόστε στην περιοχή κάτω από τα μάτια, το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Θα σας ξεκουράσει και θα σας αναζωογονήσει.

Η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μας με τα κουτάλια δείχνει να έχει εξίσου τρομερά αποτελέσματα. Αφήστε δυο μεταλλικά κουτάλια στην κατάψυξη για λίγα λεπτά και έπειτα τοποθετήστε τα, επάνω στην περιοχή των ματιών για ένα λεπτό. Εναλλακτικά, και στην περίπτωση πιεσμένου χρόνου, μπορείτε να τα αφήσετε κάτω από το κρύο τρεχούμενο νερό της βρύσης. Το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας έτσι τη διόγκωση.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like