Πώς να απαλλαγούμε -μια και καλή- από την πιτυρίδα

Η πιτυρίδα είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί τεράστια μερίδα του κόσμου. Όταν προσπαθούμε δε, να μάθουμε πώς να απαλλαγούμε από αυτήν, συχνά συναντάμε πολλές και αντιφατικές απαντήσεις. Από σπιτικές μεθόδους μέχρι χημικές λύσεις, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να απαλλαγούμε από αυτές τις αντιαισθητικές λευκές νιφάδες. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε; Η αλήθεια είναι ότι η πιτυρίδα είναι δυσάρεστη. Ορισμένες γυναίκες δεν αντιμετώπισαν ποτέ αυτό το πρόβλημα, ενώ μερικοί άλλοι, βρήκαν έξυπνους τρόπους να το κρύψουν. Σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεστε, ήρθε η ώρα να εκπαιδευτείτε. Ο δρόμος για παχιά, υγιή και λαμπερά μαλλιά ξεκινάει από την αρχή του, δηλαδή από το τριχωτό της κεφαλής.

Οι επιστήμονες,  ισχυρίζονται πως τα αίτια που την προκαλούν είναι πολλά, με τον μεγαλύτερο ένοχο να είναι οι ορμονικές αλλαγές, οι χαμηλές θερμοκρασίες, το άγχος και οι διατροφικές συνήθειες. Όταν τα επίπεδα στρες είναι υψηλά, δεν κάνουμε πάντοτε τις πιο σωστές διατροφικές επιλογές, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα καταλήγουμε να καταναλώνουμε περισσότερη ζάχαρη και αλκοόλ, γεγονός που οδηγεί στην δημιουργία ή την αύξηση της πιτυρίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικές μελέτες δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να επιδεινώσουν την πιτυρίδα, ακριβώς όπως μπορεί να επιδεινώσει και κάποιο έκζεμα.

Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι το συσχετίζουν με το ξηρό τριχωτό κεφαλής, καταλήγοντας σε σαμπουάν κατά της ξηρότητας, η λύση δεν βρίσκεται εκεί. Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να κάνουν οι πάσχοντες, είναι να λούζονται συχνότερα, συμβουλεύουν οι ειδικοί. Το καθαρό τριχωτό, θα φέρει και ανακούφιση από τον κνησμό αλλά και τα υπόλοιπα σημάδια της. Η πιτυρίδα συνήθως σχετίζεται με την υπερβολική ποσότητα λιπαρότητας, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να το διορθώσετε χωρίς όμως να καταστρέψετε τα μαλλιά σας, είναι να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο καθαριστικό σαμπουάν και conditioner.

 

You may also like