Πώς να αποφύγουμε το hangover

Hangover. Μια λέξη δεκάδες συναισθήματα. Το έχουμε περάσει όλοι περισσότερες από μία φορές στη ζωή μας και μετανιώνουμε κάθε φορά, δίνοντας όρκους πως δεν θα ξαναβάλουμε το αλκοόλ στο στόμα μας. Κάτι που φυσικά γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται να γίνει. Και επειδή το να βγαίνουμε με τους φίλους μας και να πίνουμε και λίγο παραπάνω εκείνα τα Σαββατόβραδα είναι κάτι που μας δίνει χαρά και ευχαρίστηση, σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε εκείνα τα μικρά tips, ώστε να μην ξυπνήσετε πάλι το επόμενο πρωινό με το αίσθημα ότι έχετε καταπατηθεί από την αμαξοστοιχία.

Καταναλώστε ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα που θα ξεκινήσετε να πίνετε. Ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, απορροφάται αργά από τον οργανισμό μας και θα βοηθήσει το στομάχι μας να απορροφάει το αλκοόλ χωρίς να μας επηρεάζει.

Το αλκοόλ επισπεύδει την ανάγκη για ούρηση, με αποτέλεσμα να χάνεται όλο το νερό του οργανισμού μας. Συνδυάστε το αλκοόλ με νερό ώστε να μπορείτε να αναπληρώνετε την χαμένη υγρασία του οργανισμού σας και να μην αφυδατωθείτε. Επιπλέον, θυμηθείτε όταν επιστρέψετε στο σπίτι να πιείτε ένα ποτήρι νερό με λίγο στημένο λεμόνι, πριν πέσετε για ύπνο.

Το επόμενο πρωί κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα πρωινό με μέλι και μούρα, που είναι πλούσια σε φρουκτόζη και θα χαρίσουν στον οργανισμό σας την χαμένη του ενέργεια. Επίσης, το νερό είναι φίλος μας. Έχετε ένα μπουκαλάκι νερό μαζί σας και φροντίστε να πιείτε τουλάχιστον δύο λίτρα.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει το στομάχι ταραγμένο. Οι όξινε τροφές όπως οι ντομάτες και τα πορτοκάλια απαγορεύονται. Ωστόσο μια πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο, κρουτόν και μια ωραία vinaigrette.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

You may also like