Πώς να βρω τη σωστή babysitter;, από το nannuka.gr

mary poppinsΗ διαδικασία εύρεσης μιας babysitter πολλές φορές δεν είναι εύκολη και συνοδεύεται από άγχος, πίεση χρόνου και αμφιβολία σχετικά με την τελική επιλογή. Ακόμη, πολλές φορές παραλείπουμε να αναφέρουμε ή να διευκρινίσουμε λεπτομέρειες που επειδή αποτελούν την καθημερινότητά μας με τα παιδιά τις θεωρούμε δεδομένες.  Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την αναζήτηση μιας βοηθού.

 

– Αφιερώστε λίγο χρόνο στο να σκεφτείτε τις ανάγκες και το πρόγραμμα της οικογένειας, τις ακριβείς αρμοδιότητες της babysitter, καθώς και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

– Πόσες και ποιες ώρες θα εργάζεται η babysitter; Aλλάζει το πρόγραμμα αυτό μέσα στην εβδομάδα; Τι ισχύει στις διακοπές και τις αργίες;

– Τι πρέπει να γνωρίζει η babysitter σχετικά με την υγεία του παιδιού; Κάποιες παρατηρήσεις (π.χ αλλεργίες); Μπορεί να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό; (π.χ επαφή του παιδιού με ζεστή επιφάνεια ή χτύπημα;)

– Πέρα από τη δημιουργική απασχόληση και την φύλαξη του παιδιού, θα ασχολείται με οικιακές εργασίες; Ποιες θα είναι αυτές;  Θα τακτοποιεί απλώς τον χώρο του παιδιού;

– Ποιο είναι το πρόγραμμα του ύπνου των παιδιών; Πώς θα τηρείται; Τι ρουτίνα ακολουθούν τα παιδιά πριν πάνε για ύπνο;

7bc0525c6215586f8ed3e25f9d51ee95-Θα μαγειρεύει; Αν όχι, έχω κάποιες προτιμήσεις σχετικά με τα σνακ μέσα στην ημέρα; Αν υπάρχει κατοικίδιο στο σπίτι, θα αναλάβει την φροντίδα του;

– Διαθέτει  δίπλωμα οδήγησης; Έχει δικό της αυτοκίνητο; Είναι σε θέση να μετακινεί τα παιδιά με ασφάλεια;

– Επιθυμώ μια συγκεκριμένου είδους απασχόληση ή δεν συμφωνώ με μια άλλη; (π.χ να γίνονται παιχνίδια μόνο στα αγγλικά ή να μην παίζει το παιδί καθόλου ηλεκτρονικά παιχνίδια;)

– Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζει επαρκώς να φροντίζει το παιδί ανάλογα με την ηλικία του; (π.χ να αλλάζει τις πάνες του και να φροντίζει την υγιεινή του;)

– Μπορώ να αντεπεξέλθω οικονομικά και σε μηνιαία βάση στα έξοδα μιας babysitter; Στον προϋπολογισμό μου δεν ξεχνώ να υπολογίσω τυχόν υπερωρίες ή έκτακτες περιπτώσεις όπου μπορεί να εργαστεί η babysitter και είναι καλό να έχω προ-συμφωνήσει μαζί της σχετικά με την πληρωμή.

– Επιθυμώ μια δοκιμαστική περίοδο μαζί της; Πόσο θα διαρκέσει;

Όσο περισσότερο συγκεκριμένα είναι τα κριτήρια και η περιγραφή των αναγκών σας, τόσο ευκολότερο θα είναι να βρείτε μια ειδικό που να μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτά. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, όμως αξίζει τον κόπο να αναζητήσετε μια ειδικό με την οποία θα νιώθετε ασφάλεια, εμπιστοσύνη και θα μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί της μακροπρόθεσμα.

 

Πηγή: nannuka.gr

You may also like