Πώς να γίνει η κουζίνα ο αγαπημένος χώρος του σπιτιού..

ImageProxy (6)Τι ακριβώς είναι αυτό που λείπει από τη κουζίνα σας; Είναι ο εξαερισμός, το φυσικό φως; Αν το σπίτι είναι δικό σας δεν έχετε πάρα να διορθώσετε κάποια από τα πράγματα που σας ενοχλούν και θα σας κάνουν ευκολότερη τη ζωή . Βασικά πρόκειται για έναν από τους πιο «ζωντανούς» χώρους και για να λειτουργεί απλά και σωστά, δεν έχετε παρά να το «δώσετε». Το μαγείρεμα είναι μια διαδικασία, διασκεδαστική και ευχάριστη, γιατί να γίνεται αγχωτική και να σας εκνευρίζει;

Ένας πίνακας στη κουζίνα σας θα την αναδείξει και θα της δώσει άλλο αέρα. Ένας μεγάλος πάγκος, το λεγόμενο «τραπέζι νησί» ή τραπέζι πρωινού είναι μια υπέροχη ιδέα. Με τον τρόπο αυτό θα την μετατρέψει αμέσως σε τραπεζαρία και τόπο συγκέντρωσης. Ακόμα κι αν είναι μια σχετικά μικρή επιφάνεια μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως ένα ζεστό μέρος για να τρώτε τα πολύ γρήγορα γεύματα ή να προετοιμάζετε πολύ απλά πράγματα.
ImageProxy
Το φως είναι ένα κοινό πρόβλημα σε πολλές κουζίνες και ειδικά η έλλειψή του ή η απουσία του. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι την εμπλουτίσετε με διακριτικά σποτάκια ή κρυφό φωτισμό ή καλαίσθητες λάμπες που θα φωτίσουν και θα δώσουν ένταση στο χώρο. Ένας αρχιτέκτονας είναι ο κατάλληλος σύμβουλος.
ImageProxy (4)

Αν είστε ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού, μπορείτε να διαχωρίσετε την κουζίνα από τα υπόλοιπα δωμάτια με καμάρες, μπαρ πρωινού, γαλλικές πόρτες, και άλλους έξυπνους τρόπους και πρωτοτύπους για να διατηρείτε παράλληλα την επαφή με τους υπόλοιπους χώρους. Αν το σπίτι έχει ήδη ολοκληρωθεί, τότε θα να είναι πιο δύσκολο να το κάνετε, αλλά φροντίστε να κρατήσετε την πόρτα ανοιχτή για να μην απομονώνεστε όταν είστε εκεί.
ImageProxy (5)

Τέλος μην ξεχνάτε ότι οι έξυπνες συσκευές σε μια καλά εξοπλισμένη κουζίνα είναι το μεγαλύτερο προσόν. Μπορεί να είναι ακριβές, αλλά αξίζουν γιατί σας «λύνουν τα χέρια» στο μαγείρεμα, αλλά είναι και design. Όμως υπάρχουν κι αντίστοιχες φθηνές επιλογές, σε συσκευές και gadgets, που μπορείτε να προμηθευτείτε μέσω διαδικτύου, όπως το δημοφιλές site, Lakeland.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο που δεν σας διώχνει, αλλά αντίθετα σας προσκαλεί να μείνετε μέσα και σας προτρέπει να δημιουργήσετε!

You may also like