Πώς να γλυτώσετε χρήματα από το μακιγιάζ σας

Την σχέση που έχουμε εμείς οι γυναίκες με τα καλλυντικά μας, την λέτε και παθολογική. Λατρεύουμε να έχουμε κουτάκια και μπουκαλάκια που στέκονται περήφανα, στο μπάνιο μας και μοσχοβολάνε σε κάθε τους άνοιγμα. Γιατί; Μα φυσικά, επειδή δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα διατηρήσουμε την αιώνια νιότη μας. Και εντάξει, όλοι συμφωνούμε, πως άβυσσος η ψυχή της γυναίκας.

Εξαιτίας της επαγγελματικής μου ιδιότητας, πάνω στο θέμα της ομορφιάς και του μακιγιάζ, μπορώ να πω, πως τα προϊόντα που διαθέτω στην συλλογή μου, είναι τόσα πολλά, που άνετα θα μπορούσα να καλύψω την επιφάνεια ενός διπλού κρεβατιού. Από την άλλη, όμως, θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικό, για κάποια γυναίκα, που δεν ασχολείται επαγγελματικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο, να ξοδεύει τόσα χρήματα σε καλλυντικά, τα οποία και καταλήγουν να στοιβάζονται και να στριμώχνονται μέσα σε παραφουσκωμένα νεσεσέρ, καταλήγοντας στα αζήτητα.

Απλώστε όλα τα προϊόντα σας, πάνω σε μια επιφάνεια που να τα χωράει επαρκώς. Ναι καλά διαβάσατε. Ξεχωρίστε αυτά τα οποία χρησιμοποιείτε σε καθημερινή ή έστω αρκετά συχνή βάση. Τα υπόλοιπα, βάλτε τα σε μια μεγάλη τσάντα και κρύψτε την, στον πάτο της ντουλάπας σας. Έτσι, εκτός του ότι θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο, θα μπορείτε να είστε οργανωμένες και να ξέρετε ακριβώς τι έχετε μπροστά σας. Την επόμενη φορά, που θα «λιγουρευτείτε» κάποιο καινούργιο προϊόν ή κάποια καινούργια απόχρωση σκιάς, δοκιμάστε να πάτε για ψώνια στην ίδια σας την ντουλάπα. Εάν βρείτε αυτό που θέλετε, προσθέστε το, στην καθημερινή σας συλλογή. Μήπως μόλις γλιτώσατε κάποια χρήματα;

Και κάπως έτσι ερχόμαστε στον λόγο που αγαπάω τις παλέτες. Ολοένα και περισσότερες εταιρείες, μας προσφέρουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε την πολύ προσωπική μας παλέτα, με τα χρώματα και τις υφές που μας αρέσουν, χωρίς να πρέπει να θυσιάσουμε χρήματα και χώρο. Ακολουθεί συμβουλή προς καινούργιες makeup addicts. Φτιάξτε τις δικές σας παλέτες. Με σκιές, με ρουζ και με κραγιόν. Έτσι απλά και εύκολα, δεν θα χρειαστείτε ποτέ τίποτα παραπάνω. Επίσης, στην περίπτωση που την δεδομένη στιγμή μπορείτε να πάρετε μόνο δύο σκιές που σας αρέσουν, αγοράστε μόνον αυτές. Προσωπικά, χρειάστηκα γύρω στα τρία χρόνια για να ολοκληρώσω τις δικές μου παλέτες. Αλλά σας εγγυώμαι, πως δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω για να δημιουργήσω δεκάδες looks.

Σταματήστε να ξοδεύετε τα χρήματά σας, αγοράζοντας ό,τι καινούργιο δείτε να κυκλοφορεί εκεί έξω. Ναι τα προϊόντα είναι άπειρα, και είναι πολύ πιθανό, κάποιο απ’όλα αυτά να είναι το καινούργιο σας αγαπημένο. Ζητήστε κάποιο δείγμα από την εταιρεία. Μεταφέρετε το περιεχόμενο σε κάποιο άδειο βαζάκι και αφού το δοκιμάσετε και βεβαιωθείτε ότι καλύπτει τις ανάγκες σας, τότε προχωρήστε στην αγορά του.

TIP: Επαναπροσδιορίστε μερικά από τα καλλυντικά σας. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο από το highlight που δεν χρησιμοποιείτε πια, στην κρέμα σώματος. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα, ώστε να ομογενοποιηθεί σωστά και μόλις αποκτήσατε ένα shimmering προϊόν για το σώμα.

You may also like