Πώς να διακοσμήσετε το χώρο του καλοριφέρ

images_(1)Χειμώνα- καλοκαίρι είτε τα χρειαζόμαστε είτε όχι, τα σώματα των καλοριφέρ είναι πάντα εκεί, έτοιμα να μας ζεστάνουν.
Σημασία έχει ότι η ύπαρξή τους είναι το «αναγκαίο κακό» που δεν μπορούμε να αποφύγουμε ακόμα και όταν δεν είναι η εποχή του. Υπάρχουν όμως όμορφοι και έξυπνοι τρόποι για να διακοσμήσουμε τον χώρο γύρω τους ή ακόμα και τα ίδια ώστε να μην μας εκνευρίζει το γεγονός ότι δείχνουν άσχημα.

Προσωπικά, πιστεύω ότι ιδιορρυθμίες που κρύβουν τα θερμαντικά σώματα κρύβουν μία διακοσμητική “πρόκληση”. Αλλά στις ημέρες μας υπάρχουν τρόποι για να δημιουργήσετε κάτι πολύ κομψό, που θα συνεχίζει να ζεσταίνει.

rcwave-2

Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα μπορείτε ακόμα και να αντικαταστήσετε τα παλιά σώματα με νέα που είναι μοντέρνα και όμορφα, χωρίς να χρειάζεται να τα κρύψετε! Προσωπικά έμεινα έκπληκτη όταν ανακάλυψα πώς ορισμένα από αυτά τα μοντέρνα καλοριφέρ είναι διαθέσιμα με πολύ προχωρημένο design, που κάποια θυμίζουν έργα τέχνης !

xtal-2

 

Ακόμα υπάρχουν τρόποι να διακοσμήσετε τα παλιά σώματα, όπως τοποθετώντας κουτιά που τα καλύπτουν, αλλά υπάρχει πάντα ο φόβος ότι θα μειωθεί η ένταση της θερμότητας. Στην παρακάτω φωτογραφία έφτιαξαν ένα γραφείο επάνω από το καλοριφέρ ώστε να είναι χρήσιμο και πρακτικό , ενώ μία άλλη λύση είναι αυτή σειρά από ράφια.

103001heat-06

Αν έχετε φαντασία οι επιλογές μπορούν να είναι άπειρες, σημασία έχει να είσαστε δημιουργικοί και πρόθυμοι να αναβαθμίσετε τον χώρο σας. Δείτε για παράδειγμα το ζευγάρι που έφτιαξε ένα ολόκληρο έπιπλο γύρω από το καλοριφέρ του και το διακόσμησε με βάζα και λάμπες.

--spaces

Σκοπός είναι να βλέπουμε τα εμπόδια σαν ευκαιρίες και όχι μόνο σαν τρόπους που μας χαλάνε τη ζωή! Και όχι μόνο σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση.

040408_radiatorsolution

You may also like