Πώς να διατηρήσετε τη θετική σας ενέργεια στο Interview

Job Interview3

Η προετοιμασία για το Interview είθισται να ξεκινά με τον έλεγχο του βιογραφικού μας. Συμπληρώνουμε νέα στοιχεία, ξεσκονίζουμε την προϋπηρεσία μας, και περνάμε μετά στην εξάσκηση των ερωταπαντήσεων.

Μετά αφήνουμε τα πρακτικό μέρος της προετοιμασίας και περνάμε στο κομμάτι “εξωτερική εμφάνιση”. Κλείνουμε ραντεβού στο κομμωτήριο και αρχίζουμε την αναζήτηση του κατάλληλου ντυσίματος. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Τι γίνεται όμως με την εσωτερική μας εμφάνιση; Πως πρέπει να είναι η ψυχική μας κατάσταση για να βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία; Το πρόσωπο μας γίνεται η εικόνα της ψυχής μας. Τα μάτια μας επικοινωνούν όλα όσα θέλει να φωνάξει η ψυχή μας. “ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ !”

Τι συμβαίνει όταν η απαισιοδοξία και η απογοήτευση, μας καταδιώκουν ανελέητα; όταν μας καταβάλλει η μελαγχολία και νιώθουμε ανίσχυροι να παλέψουμε για τις επιθυμίες μας και για την κατάκτηση όλων όσων μας αξίζει να έχουμε; Μήπως ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε την πλάτη στα δυσάρεστα συναισθήματα και να γίνουμε αισιόδοξοι;

Και γιατί τελικά είναι τόσο σημαντικό να είναι κάποιος αισιόδοξος; Γιατί η θετική σκέψη μάς βοηθά να αντιδρούμε στις αντιξοότητες, να προσπαθούμε με πείσμα να βρούμε λύση και να αφοσιωνόμαστε στο να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια. Η αισιοδοξία, κατά τους ερευνητές, είναι ένας προστατευτικός παράγοντας της ψυχοσωματικής μας υγείας. Διαβάζεται στο πρόσωπό μας. Μια θετική ψυχολογική κατάσταση μας κάνει πιο όμορφους. Ηρεμεί την έκφραση και κάνει το βλέμμα μας πιο λαμπερό.

Μάθετε να είστε αισιόδοξοι. Η αισιοδοξία μπορεί να καλλιεργηθεί. Ο τρόπος που σκεπτόμαστε, για παράδειγμα μας επηρεάζει με καθοριστικό τρόπο. Αν λοιπόν σκεφτόμαστε συνέχεια πως όλα όσα μας περιβάλλουν μας κάνουν δυστυχισμένους, και πως κάθε μικρό πρόβλημα που μας παρουσιάζεται μας αποδεικνύει ότι είμαστε άτυχοι, πώς θα πιστέψουμε ότι θα βρούμε την κατάλληλη για εμάς εργασία. Πως θα πείσουμε και τους υπόλοιπους ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι κατάλληλοι για τη θέση.

*Πάψτε να παραπονιέστε για το κάθε τι! Σκεφτείτε πως μπορεί να αλλάξει μια δυσάρεστη κατάσταση και σχεδιάστε τον τρόπο που θα το πετύχετε. Θέστε σε άμεση εφαρμογή το πλάνο των ενεργειών σας.

*Επιλέξτε μια σκέψη που ενδυναμώνει την αυτοπεποίθησή σας και χρησιμοποιείστε τη καθημερινά: Πείτε ”Είμαι τόσο δυνατή που δεν θα αφήσω να μου πάρει άλλος τη θέση”. Πάνω απ’ όλα πιστέψτε το.

*Αναλύστε τις καταστάσεις που σας περιβάλλουν, σωστά και ώριμα. Αποδεχθείτε τα πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν και προσπαθήστε να αλλάξετε ότι είναι εφικτό. Ακόμη και οι πιο δυσμενείς καταστάσεις, με το σωστό χειρισμό λύνονται.

*Μην αποθαρρύνεστε από τις κριτικές. Αντιμετωπίστε τες θετικά και προσπαθήστε να βελτιωθείτε.

*Αλλάξτε ρότα! Νοιαστείτε για την ψυχική σας υγεία και μεταδώστε τη λάμψη σας στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν!

Πηγή: http://www.executiveassistants.gr/

You may also like