Πώς να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το μακιγιάζ όλη μέρα;

Τα μακιγιάζ που πρέπει να κρατήσουν για ώρες, είναι η πρόκληση των ημερών μας, μιας και η καθημερινή ζωή μιας γυναίκας (μητέρας, συντρόφου, εργαζόμενης, νοικοκυράς), είναι τουλάχιστον απαιτητική. Ανεξάρτητα, από το εάν το τελικό αποτέλεσμα που έχετε προτιμήσει, είναι βαρύ ή ένα απλό πρωινό look, ο κοινός παράγοντας είναι ένας. Θέλουμε μια βάση, ικανή να αντέξει σε όλα τα δεινά που θα έρθουν. Και αυτό, θα το καταφέρουμε με τα παρακάτω tips που όχι, δεν είναι προαιρετικά, αλλά πολύτιμα.

Πριν αρχίσετε να εφαρμόζετε το makeup, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε έναν τέλειο καμβά για τα προϊόντα ομορφιάς που θα ακολουθήσουν. Το πρώτο και κυριότερο βήμα, είναι η ενυδάτωση. Το ενυδατωμένο δέρμα, έχει πάρει την υγρασία και τη θρέψη που έχει ανάγκη, για να υποδεχτεί όλα τα υπόλοιπα. Εφαρμόστε την ενυδατική σας, αφήστε την να απορροφηθεί και συνεχίστε με το primer. Αλλά το πρόσωπό σας δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να φροντίσετε πριν αρχίσετε να δημιουργείτε. Η απολέπιση χειλιών είναι απαραίτητη, ειδικά εάν σκοπεύετε να τονίσετε τα χείλη σας, με κάποιο έντονο κραγιόν. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, τα καλοενυδατωμένα χείλη, είναι πάντα ένα plus στην εμφάνισή μας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα lip primer, που θα διατηρήσει το κραγιόν στη θέση του, και θα το βοηθήσει να αποδώσει στο 100% το χρώμα του.

Εάν δεν θέλετε, να σπάσει η σκιά σας, κάπου στο μέσο της βραδιάς και να δημιουργηθεί εκείνη  η αντιαισθητική γραμμή στο καπάκι του ματιού σας, επενδύστε σε μια βάση ματιών. Συνήθως βγαίνει σε διάφορες αποχρώσεις ώστε να διαλέξουμε ποια θέλουμε. Κλειδώνει τη σκιά, και κάνει, ακόμα και το πιο έντονο μακιγιάζ, να παραμείνει αναλλοίωτο για ώρες. Σειρά έχουν τα χρώματα. Εάν πρόκειται να χορέψετε πολύ ή να ιδρώσετε, προτιμήστε τις αδιάβροχες εκδοχές του eyeliner και της μάσκαρα, ώστε να μην μουτζουρωθείτε. Το ίδιο ισχύει και για τα κραγιόν. Τα παραδοσιακά κρεμώδη, θα σας προδώσουν πολύ εύκολα, σε αντίθεση με τα ανεξίτηλα ματ, που θα σας δώσουν τη διάρκεια και την ένταση που χρειάζεστε για ώρες.

You may also like