Πώς να διατηρήσουμε το manicure περισσότερο διάστημα;

d70eef920676ec425346f908df6d03ebΔεν είναι εύκολη υπόθεση το manicure και γενικότερα η φροντίδα των νυχιών, είτε το κάνουμε μόνοι μας είτε από ειδικούς…. Αν όμως έχετε την υπομονή κι επιμονή να το κάνετε μόνες στο σπίτι, σας δίνουμε μερικές απλές συμβουλές για να διαρκέσει όσο ένα επαγγελματικό!

Προετοιμάστε τα νύχια σας για τη διαδικασία:
Το σημαντικότερο βήμα που οφείλετε να κάνετε για το μανικιούρ γίνεται πριν από το ίδιο το μανικιούρ! Καθαρίστε τα νύχια από τυχόν υπολείμματα λιπαρότητας, κρέμας και ενυδατικών στοιχείων, ώστε να «πιάσει» το χρώμα. Για τον καθαρισμό αυτό χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι που θα βουτήξετε σε ένα διάλειμμα με 70% οινόπνευμα και 30% νερό.

Δώστε χρόνο στα βερνίκια ώστε να στεγνώσουν:
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφήνετε στα νύχια αρκετό χρόνο ώστε να στεγνώνουν καλά πριν από τις επόμενες στρώσεις. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να περιμένετε 3 ολόκληρα λεπτά για κάθε πέρασμα βερνικιού. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν για να στεγνώνουν τα νύχια γρηγορότερα σε μορφή ελαίου.

Μη φυσάτε τα νύχια:
Μην το κάνετε περιμένοντας να στεγνώσουν, γιατί η ενυδάτωση από την αναπνοή σας λειτουργεί αντίστροφα. Αν βιάζεστε, χρησιμοποίηστε το πιστολάκι των μαλλιών σε χαμηλή ένταση και κρύα θερμοκρασία, για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

c7f0670a07efc2b1279d9e352ff969daΧρησιμοποιήστε top coat:
Αφού περάσετε βάση και 2 στρώματα βερνικιού, μην παραλείψετε να εφαρμόσετε ένα top coat σε μορφή τζελ. Αυτό θα δράσει ως προστατευτικό και θα γλιτώσετε από ξεφλουδίσματα και σπασίματα των νυχιών. Επαναλάβετε την εφαρμογή του ανά 3 μέρες για επιπλέον προστασία.

Φορέστε γάντια:
Κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή με νερό προσπαθήστε να φοράτε πλαστικά γάντια, καθώς η υγρασία εισχωρεί στο βερνίκι και το καταστρέφει.

Πηγή: εδώ

You may also like