Διώξτε το άγχος , όπως στη Χαβάη!

stressΤο «προνόμιο» του άγχους δεν έχει μόνο ελληνικό χρώμα! Στην πραγματικότητα αποτελεί μία κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Υπάρχει ωστόσο μία ευτυχισμένη πολιτεία, μία πολιτεία της Αμερικής που έχει βρει το μυστικό της χαράς και της ευτυχίας. Ποια είναι; Μα φυσικά, η Χαβάη! Πρόσφατη σφυγμομέτρηση που έγινε ανάμεσα σε 350.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ αποκάλυψε πως οι Χαβανέζοι στην ερώτηση για το αν αγχώνονται απάντησαν «όχι». Επιπλέον, οι περισσότεροι είπαν ότι βίωσαν στιγμές χαράς την αμέσως προηγούμενη ημέρα από την οποία ερωτήθηκαν.

Δηλαδή αγχώνονται λίγο και περνούν συνεχώς στιγμές χαράς; Στο δικό μου λεξιλόγιο πάντως αυτό λέγεται ευτυχία. Μάλλον οι Χαβανέζοι βρήκαν την πολυπόθητη συνταγή που αποζητά ολόκληρη η ανθρωπότητα.
Οι αμέσως επόμενες λιγότερο αγχωμένες πολιτείες είναι η Λουιζιάνα, το Μισισίπι, η Αϊόβα και το Ουαϊόμινγκ. Με τη σειρά τους οι πιο αγχωμένες πολιτείες είναι το Ρόουντ Άιλαντ, το Κεντάκι, η Ούτα και η Μασαχουσέτη. Οι λιγότερο ευτυχισμένες πολιτείες είναι η Γουέστ Βιρτζίνια, το Ρόουντ Άιλαντ, το Κεντάκι, το Νιου Τζέρσεϊ, η Νέα Υόρκη και η Γουέστ Βιρτζίνια.Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 40% των Αμερικανών ανέφεραν ότι βιώνουν μεγάλο στρες.

Δείτε εδώ ποια είναι τα μυστικά για να αποβάλλετε το στρες από τον οργανισμό σας.

1. Αυξήστε τη συχνότητα σεξουαλικών επαφών. Μάλλον τα μπικίνι στη Χαβάη έχουν αυξήσει τη σεξουαλική διάθεση των κατοίκων της περιοχής εκεί…. Ακολουθήστε το παράδειγμά τους.

2. Κάντε διαλογισμό. Διώξτε τις αρνητικές σκέψεις και επικεντρωθείτε σε κάτι θετικό και αισιόδοξο για τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα.

hawai3. Γελάστε με την καρδιά σας. Αρκεί ένα και μόνο ξεκαρδιστικό γέλιο την ημέρα για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να κερδίσετε μερικές έξτρα δόσεις ενέργειας.

4. Φάτε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, τυρί και μπόλικη ρίγανη. Σύμφωνα με μελέτες, η ρίγανη μειώνει τα επίπεδα του στρες, ενώ αν το συνοδεύσετε και με λίγο τσάι θα έχετε φτιάξει το τέλειο «ανεβαστικό».

5. Αλλάξτε στάση σώματος. Υιοθετήστε τη στάση του «μικρού παιδιού» στη yoga. Θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε το άγχος και να καταπολεμήσετε το στρες και την κατάθλιψη.

6. Περπατήστε. Μια βόλτα στην παραλία, αν είστε από τους τυχερούς που την έχουν δίπλα τους, ή στο πάρκο μπορεί να σας κάνει να αποβάλλετε τις αρνητικές σκέψεις και επιπλέον, κάνει καλό και στην καρδιά σας.

7. Καθαρίστε το χώρο σας. Όλο αυτό το χάος που επικρατεί καθημερινά γύρω σας είναι βέβαιο ότι σας αποσυντονίζει και σας αγχώνει. Βάλτε την καθημερινότητά σας σε μια τάξη και έτσι θα νιώσετε αμέσως ότι υπάρχει χρόνος για όλα.

0c8fc9f95de7ce9298b5955b13e79bed8. Αναλάβετε μία δουλειά κάθε φορά. Μην διεκπεραιώνετε όλες τις εργασίες σας ταυτόχρονα, διότι το πιο πιθανό είναι να μην κάνετε τίποτα σωστά και ολοκληρωμένα και να αγχωθείτε χωρίς λόγο.

9. Κάντε σάουνα. Θα σας χαλαρώσει, θα βελτιώσει τη διάθεσή σας και θα σάς επιτρέψει τα ταξιδέψετε νοητά όπου εσείς επιθυμείτε… Μην ανησυχείτε! Τα όνειρα δεν κοστίζουν!

10. “Αποσυνδεθείτε για λίγες ώρες.” Κλείστε τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, και απομακρύνετε όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές από την κρεβατοκάμαρά σας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ύπαρξη κινητού τηλεφώνου δίπλα στο σώμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, αυξάνει τα επίπεδα στρες και κατάθλιψης.

You may also like