Πώς να κάνετε μάσκες ομορφιάς από μπανάνα;

Φρούτο τροπικό ή σούπερ καλλυντικό; Το ήξερες ότι η μπανάνα έχει ενυδατικές, θρεπτικές, καταπραϋντικές, μαλακτικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες;

Μάθε λοιπόν ότι η μπανάνα, έχει πολλά να προσφέρει στην επιδερμίδα, αφού ο καρπός της είναι πλούσιος σε βιταμίνες A, B, C, D. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μοναδικές μάσκες προσώπου, μαλλιών αλλά και πίλινγκ σώματος!

Χρησιμοποίηστε φρέσκες μπανάνες και, φυσικά, χωρίς σημάδια ή χτυπήματα. Πολτοποιήστε τις μέχρι να γίνουν μια λεία αλοιφή.

Οι μπανάνες από τη στιγμή που θα κοπούν ωριμάζουν πολύ γρήγορα. Μην ανησυχείτε, γιατί ακόμη και ώριμες δεν χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε υπέροχες μάσκες!

Συνταγές για μάσκες προσώπου

*Για ξηρή επιδερμίδα

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα
1 κουταλάκι πολτό αβοκάντο

*Για λιπαρή επιδερμίδα

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα
1 κουταλάκι φρέσκο γιαούρτι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας μισό κουταλάκι άργιλο σε σκόνη

*Για κανονική επιδερμίδα

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα
1 κουταλάκι μέλι

*Αντιρυτιδική για πρόσωπο και λαιμό

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα
1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος
10 σταγόνες χυμό πορτοκαλιού

Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άπλωστέ το σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστεε να δράσει για 20 λεπτά. Τέλος, δεν έχετε παρά να ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

*Μάσκα μαλλιών

Ανακατέψτε περίπου 1/2 φλιτζάνι πολτό μπανάνας με δύο κουταλιές καστορέλαιο. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας από τις άκρες προς τη ρίζα. Τυλίξτε τα με πλαστική μεμβράνη και ζεστή πετσέτα. Αφήστε τα για 1 ώρα και μετά μπορείτε να τα λούσετε.

*Ενυδατικό πίλινγκ σώματος

3 φλιτζάνια πολτοποιημένη μπανάνα
1 φλιτζάνια αλόε βέρα τζελ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βερικοκέλαιο

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και απλώστε σε όλο το σώμα κάνοντας απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για άλλα 10 λεπτά. Ξεπλύντε με ζεστό νερό.

Πηγή: womenonly.gr

You may also like