Πώς να κάνετε “φίλο” σας τον ήλιο!


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το Capital Soleil της Vichy μας ενημερώνουν για τα βασικά της αντηλιακής προστασίας

Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, στη χώρα μας ο ήλιος εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως φίλος, παραβλέποντας τους κινδύνους που κρύβει η απερίσκεπτη έκθεση στην ακτινοβολία του. Ενδεικτικά, για κάθε καταστροφή στο στρώμα του όζοντος κατά 1%, η βλαβερή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας αυξάνεται κατά 3%! Ένας στους δύο Έλληνες θα πάθει ηλιακό έγκαυμα πριν τα 18 ενώ 1 στους 5 θα προσβληθεί από κάποιο είδος καρκίνου του δέρματος στη διάρκεια της ζωής του.

Στο πλαίσιο αυτών των στοιχείων και με σύνθημα: «Μην εκτίθεστε σε κίνδυνο. Εκτεθείτε στον ήλιο με κανόνες και προστασία! Συμβουλευτείτε σήμερα τον φαρμακοποιό σας», ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με την υποστήριξη του Capital Soleil των Εργαστηρίων Vichy τρέχουν ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για τα θέματα της αντηλιακής προστασίας, το οποίο περιλαμβάνει:

– Ενημέρωση μέσα στο φαρμακείο, με αφίσες που θα αναρτηθούν σε όλα τα φαρμακεία και που παροτρύνουν τον κόσμο να μιλήσει με τον φαρμακοποιό του και να λάβει επιστημονική συμβουλή για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Είναι σημαντικό, επίσης, να γνωρίζουμε ότι αντηλιακά προϊόντα χρειάζονται ειδικές συνθήκες φύλαξης και τρόπου διάθεσης, που μόνο το φαρμακείο διαθέτει. Γιαυτό το λόγο άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εντάσσει τα αντηλιακά στα απλά καλλυντικά αλλά στα προϊόντα πρόληψης της υγείας.

– Διαδικτυακή ενημέρωση και συμβουλές, μέσω των ιστοστελίδων των φαρμακευτικών συλλόγων καθώς και των ιατρικών και φαρμακευτικών blogs.

Να μια καλή ευκαιρία, λοιπόν, στην επόμενή μας επίσκεψη στο φαρμακείο να αφιερώσουμε λίγα λεπτά παραπάνω και να ακούσουμε τις συμβουλές του φαρμακοποιού για τις ανάγκες της επιδερμίδας μας κάτω από τον ήλιο και την σωστή προστασία της.

You may also like