Πώς να “καλύψετε” τις πρώτες άσπρες τρίχες στα μαλλιά σας

Μετά τις πρώτες ρυτίδες, ένα πράγμα μόνο μπορεί να τρομάξει μια γυναίκα και είναι οι πρώτες άσπρες τρίχες που εμφανίζονται στα μαλλιά. Για αυτό τον λόγο υπάρχουν οι ειδικές βαφές που καλύπτουν τις άσπρες τρίχες και είναι απλές στη χρήση.

Τα λευκά ή γκρίζα μαλλιά είναι ένα φαινόμενο που εντάσσεται στο πλαίσιο της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης και οφείλεται στη μείωση της παραγωγής μελανίνης εξηγούν οι ειδικοί . Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως είναι γενετικώς προκαθορισμένο το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία, ενώ, σύμφωνα με τα στατιστικά, ξεκινάει στην ηλικία των 30 με 35.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εμφανίζεται και πολύ νωρίτερα. Ο θυρεοειδής, η αναιμία, η πρόωρη εμμηνόπαυση, το κάπνισμα, κάποια φάρμακα, ακόμη και μια τραυματική εμπειρία είναι μερικοί μόνο παράγοντες που επιταχύνουν τη διαδικασία.

Αν θέλετε να περιποιηθείτε μόνες σας τα μαλλιά σας, μπορείτε πολύ εύκολα καθώς οι νέες βαφές είναι απλές στη χρήση και για τις πιο αρχάριες. Το πρώτο βήμα, πριν κάνετε οτιδήποτε, είναι να αποφασίσετε για την απόχρωση. Το χρώμα που θα επιλέξετε πρέπει να αναδεικνύει τα μάτια και την επιδερμίδα σας.

Μερικοί συνδυασμοί είναι οι εξής: Εάν η επιδερμίδα και τα μάτια σας είναι σκούρα, μια πολύ ανοιχτή απόχρωση στα μαλλιά δε θα φαντάζει πολύ φυσική. Εάν έχετε καστανά μάτια, η ιδανική απόχρωση είναι έναν τόνο πιο σκούρα από αυτά, ώστε να μην επισκιάζονται. Εάν η επιδερμίδα έχει τάση να κοκκινίζει, οι ιδανικές αποχρώσεις είναι οι ψυχρές, ιριδίζουσες ή μπεζ.

Έπειτα στη συσκευασία της βαφής θα βρείτε οδηγίες τόσο αναλυτικές που δε θα σας αφήσουν περιθώριο λάθους. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στα λευκά μαλλιά χρησιμοποιείται πάντα οξυζενέ των 20 vol. Αφού, λοιπόν, ανακατέψετε καλά τα υλικά, είσαι έτοιμη να προχωρήσεις στην πράξη. Για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς ή λεκέδες στο δέρμα, απλώστε άφθονη ενυδατική κρέμα στη γραμμή των μαλλιών και πίσω από τα αφτιά. Η εφαρμογή πρέπει να γίνει τούφα τούφα, ξεκινώντας από τη ρίζα και καταλήγοντας στις άκρες, στα 100% φυσικά μαλλιά η εφαρμογή ξεκινά από τα μήκη και τις άκρες και συνεχίζεται στη ρίζα.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσετε με απόλυτη ακρίβεια τον προβλεπόμενο χρόνο αναμονής. Τέλος, προχωρήστε σε ξέβγαλμα και λούσιμο με ένα σαμπουάν με όξινο pH, που θα σταθεροποιήσει το χρώμα. Πολλές από τις βαφές παρέχουν μάσκες περιποίησης. Μην παραλείψετε να τις χρησιμοποιήσετε!

Πηγή: Zougla.gr

You may also like