Πώς να «μεγαλώσετε» τα σπίτια σας!

a4cd82230605af520486ba1ca054c3a4Αγαπώ το φυσικό φως σε ένα σπίτι και τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ήλιο να μπαίνει από τα παράθυρα και να φωτίζει το μέρος! Επίσης μου αρέσουν πολύ και τα ψηλά ταβάνια, τα οποία μπορούν να προσθέσουν μία άνεση στον χώρο και να τον κάνουν να δείχνει πιο μεγάλος. Ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε έστω και φαινομενικά «εμβαδόν» σε ένα μικρότερο σπίτι είναι να κάνετε κάποιες μετατροπές όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες που έχουν σοφίτες.

Αυτός ο επιπλέον χώρος θα μπορούσε να αποτελέσει το χώρο για την προσθήκη περισσότερων τετραγωνικών μέτρων και τη δημιουργία ενός δωματίου στη σοφίτα! Μπορείτε «ανοίγοντας» τον τοίχο να δημιουργήσετε ακόμα ένα παράθυρο, απ όπου θα μπαίνει το φως του ουρανού μέρα- νύχτα.
e4288074488648d0f43029b2db36765f

Αν τώρα ο χώρος σας είναι αρκετά μεγάλος για να μετατρέψετε ένα ολόκληρο διαμέρισμα σε σοφίτα, τολμήστε το. Χρησιμοποιώντας έναν τοίχο για παράθυρα θα κάνετε πραγματικά την διαφορά στο σπίτι και θα δείχνει μεγαλύτερο αλλά και σαφώς πιο φωτεινό, έτσι θα το αισθάνεστε περισσότερο σαν μια απόδραση!

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να δείτε πρώτα τις δικές σας ανάγκες, να τις αξιολογήσετε και μετά να προβείτε στην όποια ανακαίνιση! Το θετικό με την σοφίτα είναι ότι δίνει πολλές δυνατότητες εκμετάλλευσης του χώρου και να το κάνετε με διάφορους τρόπους.

Ότι και αν αποφασίσετε όμως εμείς είμαστε μαζί σας και σας στηρίζουμε!

You may also like