Πώς να φτιάξετε την ζωή που επιθυμείτε με τις συμβουλές της Martha Beck (part II)

Ο στόχος του Οδυσσέα ήταν να επιστρέψει στο σπίτι του, την Ιθάκη. Όλοι γνωρίζουμε τι πέρασε για να τα καταφέρει και πόσο χρόνο χρειάστηκε για να φτάσει, όμως έχοντας στο μυαλό του τον στόχο του, τα κατάφερε!

Σήμερα θα διαβάσετε τα τελευταια βήματα προκειμένου να φτάσετε στο δικό σας ιδανικό νησί, στην δική σας “Ιθακη”.. Καλό ταξίδι!

*Βήμα 5: “Το νησί της Ελπίδας” για Προβλέψεις και Πληροφορίες
Για να ακολουθήσετε το χάρτη σας, ζητήστε δραστηριότητες που μοιάζουν με οποιοδήποτε μέρος του νησιού, κάθε νησί, εκτός από την εμπειρία σας. Είναι συχνά καλύτερα να ξεκινήσετε με τα “νησιά των αυξήσεων”. Αν για το Ταξίδι σας στο Περού, το κολάζ περιλαμβάνει το τροπικό δάσος, το Μάτσου Πίτσου, φανατστείτε ότι ζείτε αυτές τις εικόνες, ή παρόμοιες… Φάτε γκουάβα και μάνγκο. Φορέστε τα φτερά παπαγάλων στα μαλλιά σας. Στη συνέχεια αρχίστε να ζείτε την εμπειρία σας σχετικά με Νησιά του Διαφωτισμού: Βρείτε έναν θεραπευτή, συμμετέχετε σε μια ομάδα αυτοπεποίθησης ή με πολεμικές τέχνες …
Τι κάνετε εδώ; Την ομαλοποίηση της αίσθησης του “Ιδανικού νησιού”. Αυτό είναι το κλειδί για την επίτευξη του στόχου σας, επειδή οι άνθρωποι έχουν έναν τρόπο που σχεδόν αναπόφευκτα δημιουργεί καταστάσεις. Για παράδειγμα ταξιδεύοντας στο αρχιπέλαγος ανοίγονται χρήσιμες πληροφορίες και σχέσεις. Τα περισσότερα μπορείτε τα να εξερευνήσετε, ή πιο ευκολα να κάνετε τις εμπειρίες “Ιδανικό νησί”.

*Βήμα 6: Ενσωμάτωση Νέας Πληροφορίας στο “Νησί της εμπειρίας” και στο “Ιδανικό νησί” σας
Κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα νησί στο αρχιπέλαγος σας, πηγαίνετε πίσω στο νησί σας από την εμπειρία και το ιδανικό νησί σας και να ενημερώσετε τα: Προσθέστε μια εικόνα του ό, τι ακριβώς ζήσατε στο νησί της εμπειρίας εμπειρία.
Αν βρεθεί κάτι απρόσμενο ή δυσάρεστο για παράδειγμα, ότι είστε αλλεργικοί αφαιρέστε την αντίστοιχη εικόνα από το Ιδανικό νησί σας και αντικαταστείτε τα με κάτι που έχετε εσείς ανακαλύψει περισσότερο .
Όπως μπορείτε να ανακαλύψετε στις λεπτομέρειες της κάθε εμπειρίας , ειναι οι εικόνες για το Ιδανικό νησί σας. Για παράδειγμα, αν έχετε ακούσει για ένα μεγάλο ξενοδοχείο στη Λίμα, μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα τουμέρους στο Ιδανικό κολάζ σας.

*Βήμα 7: Επανάληψη
Συνεχίστε την εξερεύνηση εφ ‘όσον υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στη “Νήσο της εμπειρίας” και στο Ιδανικό νησί. Κάθε φορά που κάτι σας ευχαριστεί, να το προσθέσετε στις εμπειρίες σας. Κάθε φορά που κάτι σας απογοητεύει ή βλάπτει, βρείτε το δρόμο για να το απομακρύνετε! Αφαιρείτε οτιδήποτε από το Ιδανικό νησί σας  σάς φαίνεται άχρηστο και προσθέστε εικόνες που σας αντιπροσωπεύουν…
Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι με τη βοήθεια του χάρτη θα βελτιωθεί η ζωή σας από τη μια μέρα στην άλλη, αλλα θα έχετε κάνει μία αποτίμηση και θα ξεκαθαρίσετε καλύτερα τους στόχους σας!

Θα συνειδητοποιήσετε δύο πράγματα:

1. Έχετε μια σαφή και λεπτομερή και τακτοποιημένη εικόνα της ζωής που θέλετε να ζήσετε, και
2. Είστε αυτό που ζείτε. Ο μαγικός χάρτης σας είναι γεμάτος με πορτρέτα του παρόντος σας, συν μια αλυσίδα των καταπληκτικών αναμνήσεων σας .

Και Τέλος …. η Διεκδίκηση Βασιλείου σας
Για τον Οδυσσέα, η Ιθάκη δεν ήταν ένα οποιοδήποτε νησί. Ήταν το βασίλειό του, το ένα μέρος όπου ανήκε. Αυτό είναι σωστό: η επική περιπέτεια του Οδυσσέα ήταν “τα πάντα για να πάει στο σπίτι” . Και έτσι είναι δική σας, ακόμα και αν το Ιδανικό νησί σας είναι ένα μέρος που ποτέ δεν έχετε βρεθεί εκεί πότε. Κάθε φορά που πάτε κάπου που “μιλάει στην ψυχή” σας, θα έχετε την ευκαιρία για να επιστρέψετε στο σπίτι για τον εαυτό σας.
Φυσικά, ακόμη και μετά την επιστροφή στην πατρίδα του Οδυσσέα, συνεχίστηκε η περιπέτεια  χρειάστηκε να διαχειριστεί ένα βασίλειο γεμάτο με υποκριτές και κλέφτες. Αλλά το ταξίδι του τον έκανε άριστο στον αυτοσχεδιασμό. Προορισμός του Οδυσσέα ήταν η Ιθάκη, αλλά το πεπρωμένο του ήταν Η Οδύσσεια.

Και εσείς γεννηθήκατε για να γίνετε ο άνθρωπος που δημιουργήθηκε από τις εμπειρίες που ζείτε. Γενεές από τώρα, οι απόγονοί σας θα ξεδιπλώνουν τον κουρελιασμένο χάρτη της ζωής σας…που είστε αυτός που είστε!

 

You may also like